‘Goedkopere OnePlus 9 kan zowel bedraad als draadloos opladen’

‘Goedkopere OnePlus 9 kan zowel bedraad als draadloos opladen’

Jeffrey van de Velde

door Jeffrey van de Velde

Laatst geüpdatet

OnePlus wist begin 2020 een sterke speler te introduceren op de high-end markt: de 8 Pro – het toestel was OnePlus’ eerste stap in draadloos opladen. OnePlus zet dit in 2021 voort met de OnePlus 9 Pro; ditmaal is gebleken dat de goedkopere OnePlus 9 ook draadloos geladen kan worden.

Draadloos Warp-opladen

OnePlus werd sinds de introductie van de One in 2014 elk jaar gebombardeerd met vragen over zijn keuze om draadloos laden weg te laten. Het antwoord van de Chinese fabrikant was telkens dat het ‘geen alternatief was’ voor zijn Warp Charge-technologie, dat via een usb-c-kabel werkt. Pas in 2020 kwam OnePlus op de 8 Pro met draadloos laden. Met een laadsnelheid van 30 watt kon de lader zich meten met de bedrade oplader die OnePlus bij zijn toestellen leverde, die met maximaal 30 watt telefoons op kon laden.

‘Goedkopere OnePlus 9 kan zowel bedraad als draadloos opladen’

OnePlus' 8 Pro was het eerste OnePlus-toestel met ondersteuning voor draadloos laden

OnePlus behield de technologie toentertijd nog voor het Pro-model: de goedkopere OnePlus 8 kreeg geen ondersteuning voor de draadloze oplader van OnePlus, en de 8T die later in het jaar volgde zou het eveneens zonder draadloos opladen moeten stellen. Vanaf aankomend jaar zou OnePlus het iets anders aanpakken, zo suggereren bronnen van 91Mobiles. Eerder werd nog verwacht dat OnePlus enkel het Pro-model van de 9-serie ondersteuning zou geven voor draadloos opladen, dat volgt nu – zo blijkt uit gelekte beelden – echter ook voor de OnePlus 9 (non-Pro).

Warp Charge-snelheden

Volgens de bronnen, die door 91Mobiles als betrouwbaar worden betiteld, kan de OnePlus 9 met 30 watt draadloos worden opgeladen; waarschijnlijk werkt het toestel met dezelfde draadloze lader die met de 8 Pro werd geïntroduceerd. Verder zou het toestel, vergelijkbaar met de OnePlus 8T, met 65 watt opgeladen kunnen worden via de meegeleverde Warp Charge 65-oplader. Of die lader nog in de doos zal zitten, is onbekend: steeds meer fabrikanten nemen afscheid van de opladers in de doos.

‘Goedkopere OnePlus 9 kan zowel bedraad als draadloos opladen’

Afbeelding van de OnePlus 9 die draadloos wordt opgeladen, beeld: 91Mobiles

Met de bedrade en draadloze opladers, kan men de 4.500 mAh-batterij van de OnePlus 9 opladen – de batterij heeft daarmee dezelfde capaciteit als de OnePlus 8T. Andere specificaties van het toestel verschillen wel van de 8T, zoals de Snapdragon 888-chipset die aanwezig zou zijn in de OnePlus 9 en 9 Pro. Intern zou verder minimaal 8 GB-werkgeheugen en 128 GB-opslaggeheugen aanwezig zijn, en tot slot zou het OLED-scherm ondersteuning bieden voor een 90 Hz of 120 Hz-verversingsfrequentie.

OnePlus 9 Pro en 9 Lite

Ondertussen zijn er ook details naar buiten gekomen over de OnePlus 9 Pro en de OnePlus 9 Lite. De toestellen worden naar verwachting in maart geïntroduceerd: een maand eerder dan OnePlus eerder aanhield voor zijn eerste release-cyclus van het jaar. Tot die tijd kun je genieten van renders en live-afbeeldingen van de OnePlus 9, die een vernieuwd ontwerp tonen. Wat vind jij van de OnePlus 9-serie zoals hij gelekt is? Laat het ons weten in de reacties onderaan het artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk