'Disney Plus komt ook met goedkoper abonnement inclusief reclame'

'Disney Plus komt ook met goedkoper abonnement inclusief reclame'

Jelle Passchier

door Jelle Passchier

Laatst geüpdatet

Volgens geruchten is Disney van plan om in een nieuwe abonnementsvorm vier reclames per uur te laten zien. Deze nieuwe en goedkopere abonnementsdienst moet later dit jaar in de Verenigde Staten beschikbaar zijn en in 2023 naar andere landen komen. Een prijs voor het nieuwe abonnement is nog niet bekend.

Breder publiek

Afgelopen maart kondigde Disney een nieuwe abonnement aan. Nu komt hier dus het nieuws bij dat Disney van plan zal zijn om hierin vier reclames per uur te tonen. Dit abonnement zal goedkoper moeten worden dan de 8,99 euro die Disney Plus momenteel in Nederland kost. Disney hoopt met het nieuwe abonnement meer en nieuwe abonnees te trekken én een breder publiek te kunnen bedienen. Disney lijkt hiermee een beetje het voorbeeld van onze Nederlandse streamingsdienst Videoland te volgen. Zij hebben vanaf 2020 namelijk al een goedkoper abonnement met advertenties. Ook Netflix komt eind dit jaar met een goedkoper abonnement inclusief reclame.

Gerelateerde artikelen

Geen alcohol, politiek of concurrentie

Variety laat weten dat Disney erg op hun hoede is voor reclamebureaus. Zo wil Disney absoluut geen reclames die te maken hebben met bijvoorbeeld alcohol of politiek. Ook wil Disney niet dat de advertenties worden gebaseerd op individuele gebruikersprofielen van onder andere jongeren. Het bedrijf wil dus niet dat advertentiebureaus data als bijvoorbeeld het kijkgedrag van gebruikers kunnen inzien.

Disney wil verder ook geen advertenties van concurrerende streamingsplatforms tonen. Dit om te voorkomen dat rivalen abonnees weglokken van Disney+. Diensten als Netflix, Amazon en HBO zullen dus niet mogen adverteren op Disney+. Variety meldt verder dat er geen reclames op een profiel van een kind zullen worden getoond.

Beschikbaarheid

Zoals hierboven al genoemd moet de nieuwe abonnementsvorm later dit jaar in de Verenigde Staten beschikbaar komen. In 2023 moet het ook naar andere landen uitgerold worden. We verwachten dat de abonnementsvorm met advertenties ook naar Nederland en België zal komen.

Wat vind jij van Disney+ met advertenties? Zie jij het zitten om minder te betalen, maar hierdoor wel advertenties te krijgen? Laat het weten in de comments onder dit artikel.

'Disney Plus komt ook met goedkoper abonnement inclusief reclame'

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk