Go Launcher vernieuwd, gratis Pro-versie voor nieuwe gebruikers

Go Launcher vernieuwd, gratis Pro-versie voor nieuwe gebruikers

Tom Enthoven

door Tom Enthoven

Laatst geüpdatet

Precies een maand nadat het team van Go Launcher aankondigde dat er een grote update aan zat te komen, is die belofte ingelost. De populaire launcher is helemaal opnieuw opgebouwd en is daadwerkelijk compleet vernieuwd, met een aangepast uiterlijk en een hoop nieuwe functies.

Go Launcher Ex

Toen Go Launcher gelanceerd werd, deed de applicatie niet veel meer dan het uiterlijk van de icoontjes en de achtergrond aanpassen; de basiskenmerken van een launcher. Sindsdien barstte er een verwoede strijd los tussen diverse launchers om welke nou de beste is. Nova Launcher, Apex Launcher, ADW Launcher, noem maar op. Allen doen ze ongeveer hetzelfde, maar dan net anders. Zelfs Google mengde zich min of meer opnieuw in de strijd met de eigen Google Now-launcher. Go Launcher is na drie jaar toe aan versie 5.0 en dat is misschien wel de grootste update voor de app tot nu toe.

Update

Wat vooral opvalt aan de nieuwe Go Launcher zijn de uiterlijke veranderingen. Het nieuwe design is wat platter en neigt zelfs een beetje naar het voorkomen van iOS. Verder zijn er nieuwe animaties toegevoegd voor het wisselen tussen schermen en het openen van mappen en de app-drawer. Ook zijn er zogenoemde Go Panels toegevoegd, met diverse functies om diensten te starten en de functionaliteit van Go Launcher naar wens aan te passen.

Verdere verbeteringen betreffen betere verdeling van apps over de automatisch aangemaakte mappen en het opknappen van het instellingen-menu, dat ook flink aangepakt is. Zo kun je bijvoorbeeld via de menu-knop in de app-drawer gemakkelijk werkgeheugen vrijmaken en cache-geheugen wissen. Ook de indeling van de apps kun je hier eenvoudig veranderen.

Wat wel opvalt is dat Go Launcher niet bepaald aan het minderen is met bloatware, een punt van kritiek dat al langere tijd luidt onder fervente launcher-gebruikers. Het betreft vooral icoontjes op het startscherm die je leiden naar andere apps in de Play Store. Voordeel is wel weer dat de aanwezige icoontjes gemakkelijk te verwijderen zijn, dus je bent er ook weer snel vanaf als je de extra diensten niet wilt gebruiken.

GRATIS

Bovenstaand kopje is bewust in hoofdletters omdat wij weten dat Androidgebruikers gek zijn op gratis en dat geldt dubbel voor de gemiddelde zuinige Hollander. Ter ere van de lancering van Go Launcher V5 is de Prime-versie van de app vandaag gratis te downloaden voor nieuwe gebruikers. Deze driedaagse actie kun je bereiken door de code 'appsales' te gebruiken via instellingen waarmee je toegang krijgt tot de de volledige (advertentievrije) ervaring van Go Launcher, inclusies extra overgangseffecten en multitouch gebaren om bepaalde functies aan te wenden.

Het invullen van de code: homescreen lang ingedrukt houden>preferences>about Go Launcher Ex>Enter activiation code. Daar kan 'appsales' ingevuld worden en de Prime-versie wordt geactiveerd.

(Bedankt voor de tip Michele!)

Beschikbaarheid

Go Launcher Ex is gratis te downloaden en te updaten via de Play Store. Ben je een nieuwe gebruiker? Dan raden wij je aan om de app via AppSales te downloaden, aangezien je dan toegang kunt krijgen tot de Prime-versie. Deze aanbieding geldt slechts drie dagen dus wees er snel bij! Beide apps kun je downloaden door op onderstaande buttons te drukken.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk