Gmail krijgt 'snelle instellingen' om het uiterlijk makkelijk aan te passen

Gmail krijgt 'snelle instellingen' om het uiterlijk makkelijk aan te passen

Snel de lay-out van Gmail aanpassen

Gmail krijgt niet heel veel aandacht van Google als het gaat om uiterlijke aanpassingen en nieuwe mogelijkheden. De laatste kleine wijziging was integratie met Google Meet. Voor de rest blijft de e-mail-client vrij lastig te doorgronden als je de instellingen opent. Google wil daar nu met de Quick Settings,of snelle instellingen, deels verandering in brengen.

Je kan straks namelijk heel snel het uiterlijk van de webversie van Gmail aanpassen, zonder hiervoor helemaal in de instellingen hoeven te duiken, dat meldt Google. Je kan dus gewoon in het scherm met al je mails blijven én tegelijk het ervan uiterlijk aanpassen.

Deze snelle instellingen zijn via het radar-icoontje rechtsboven te bereiken waarmee je nu ook de instellingen kunt openen. Als je op deze knop klikt, vouwt er een menu uit waar je de weergavedichtheid kunt aanpassen, een thema kan selecteren, een leesvenster inschakelen en nog een aantal wijzigingen aan je inbox kan doorvoeren. Wil je toch alle instellingen bekijken? Dan klik je op deze optie bovenin het menu.

Beschikbaarheid

De snelle instellingen komen niet met nieuwe opties, maar bieden dus bestaande opties in een handig menu dat direct te bereiken is vanuit het beginscherm. Google rolt de snelle instellingen vanaf nu tegelijkertijd uit naar G Suite-accounts en naar privé-accounts. Lijkt het jou handig om met deze snelle instellingen in Gmail aan de slag te gaan? Laat het ons weten in de reacties onder dit artikel.

Gmail
Gmail is de mailapplicatie van Google en wordt standaard op vele toestellen meegeleverd. Het is onder andere mogelijk om berichten in te delen  met labels en fi ..

Meer info

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties