Gmail kan nu meldingen pauzeren op Android als je je pc gebruikt

Gmail kan nu meldingen pauzeren op Android als je je pc gebruikt

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Gmail rolt een nieuwe functie uit waarmee je een tijdlang geen meldingen op je telefoon ziet verschijnen wanneer je inbox op je pc is geopend. Op desktop verschijnt een melding met de vraag om alle meldingen op je smartphone te pauzeren zolang het tabblad geopend blijft.

Meldingen in Gmail

Bijna iedereen die Gmail op zijn werk gebruikt, kent het wel. Het tabblad met je inbox blijft de hele dag geopend, maar tegelijk wordt je door diezelfde e-mails nog eens op je telefoon overspoeld. Google gaat het nu slimmer aanpakken met een verbetering die nu wordt uitgerold volgens Android Police.

Wanneer ze Gmail op hun pc openen krijgen sommige gebruikers nu een nieuwe pop-up melding te zien. Daarin legt Gmail uit dat het mobiele meldingen kan pauzeren als je mailbox op je pc is geopend. Als je de feature wil activeren dan moet je je browser eerst de toestemming geven om te kunnen detecteren of je je pc actief gebruikt.

De pop-up-melding die in Gmail op desktop verschijnt

De pop-up-melding die in Gmail op desktop verschijnt

Als de functie werkt dan verschijnen inkomende mails nog steeds in Gmail op je telefoon, maar je krijgt geen meldingen meer zien. In de plaats krijg je nog wel meldingen op desktop. Zodra jij de functie hebt, kan je ze ook in- en uitschakelen in Chrome vanuit: Instellingen -> Beveiliging en privacy -> Site-instellingen -> Aanvullende contentinstellingen.

Overdaad aan meldingen

Op onze telefoon schreeuwen apps elke dag opnieuw om onze aandacht. Het maakt dat apps als Digitaal welzijn helaas relevant zijn en daarom is het goed dat Google inspanningen doet om de overdaad aan meldingen tegen te gaan.

Een belangrijke stap is ook de nieuwe toestemming voor meldingen in Android 13. Elke app die je op de nieuwe Android-versie nog meldingen wil sturen moet daarvoor nu eerst toestemming vragen. Op dit moment kan elke app zomaar meldingen sturen op onze telefoon en er is alleen de mogelijkheid om die meldingen achteraf één voor één uit te schakelen.

Gerelateerde artikelen

Beschikbaarheid

Volgens 9To5Google rolde Google de slimmere meldingen voor Gmail in februari al uit naar de eerste gebruikers, maar nu krijgen dus meer mensen de functie. Op de redactie werkt de functie op sommige van onze pc's. Zie jij de pop-up al wel in Gmail op desktop verschijnen, laat het ons dan weten in de reacties onderaan dit artikel.

De populairste artikelen over Gmail
Gmail

Gmail

Gmail is de e-mailapplicatie van Google en wordt standaard op vele toestellen meegeleverd. Het is onder andere mogelijk om berichten in te delen  met labels en ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk