Met Gmail Smart Compose kun je nog sneller e-mails opstellen

Met Gmail Smart Compose kun je nog sneller e-mails opstellen

Smart Composer

E-mail blijft nog steeds een van de meest gebruikte vormen van communicatie die we hebben. Gmail is daarbij een van de meest populaire tools om deze berichten mee te versturen. Onlangs hebben een grote verandering gezien in het design van de web-interface van Google. Niet alleen het design is anders geworden maar we hebben ook tijdbesparende functies gekregen als Smart Reply, een functie die een suggestie doet voor een kort antwoord.

Gmail Smart Compose

Smart Compose is een nieuwe functie binnen Gmail die je gaat helpen om nog sneller je e-mails te typen. Deze functie kan door kunstmatige intelligentie zien waar de e-mail overgaat en wat je wil gaan typen. Smart Compose vult dan automatisch je bericht aan en wanneer je de suggestie goed vindt druk je op de tab-toets. Zo kun je veel tijd besparen zeker wanneer je veel dezelfde soort e-mails moet schrijven. De techniek kan zelfs suggesties geven die in relatie tot de context staan. Schrijf je een e-mail op vrijdag? Dan zal de Smart Compose-functie als suggestie 'prettig weekend' geven. Ook zal aan de hand van de naam van je contact, bijvoorbeeld Jessica, 'Hey Jessica' worden voorgesteld. De demonstratie liet zelfs bijna een compleet automatisch gemaakte e-mail zien!

Beschikbaarheid

Smart Compose zal binnen een aantal weken beschikbaar zijn in de persoonlijke Gmail-accounts. Gebruikers van G Suite zullen zoals gewoonlijk iets langer moeten wachten. Deze groep zal Smart Compose over enkele maanden krijgen.

Bron: Google

Gmail
Gmail is de e-mailapplicatie van Google en wordt standaard op vele toestellen meegeleverd. Het is onder andere mogelijk om berichten in te delen  met labels en ..

Meer info

Lees meer over:
Communicatie

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties