Gmail is nu slimmer, voorkomt dat je mail bij de verkeerde belandt

Gmail is nu slimmer, voorkomt dat je mail bij de verkeerde belandt

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Google wil voorkomen dat e-mails verkeerd terechtkomen en daarom zijn er heel wat verbeteringen uitgerold voor de interface wanneer je een e-mail opstelt. De features worden uitgerold naar de desktopversie van Gmail voor Workspace-gebruikers. Dit kun je verwachten.

Gmail-verbeteringen

Een mail die verkeerd terecht komt, kan erge gevolgen hebben afhankelijk van de situatie natuurlijk. Google weet dat en daarom komt het met verbeteringen in de desktopversie van Gmail die zulke problemen moeten helpen vermijden. De functies zijn bedoeld voor zakelijke Workspace-gebruikers, zegt Google in een blogbericht.

De interface waarmee je de ontvanger voor je e-mail kiest, is onder handen genomen. Er zijn voortaan avatars te zien wanneer je een contact kiest, zodat je zeker bent dat je het juiste e-mailcontact toevoegt. Je kan ook niet langer contacten dubbel toevoegen, want als je een naam voor de tweede keer intypt, verschijnt die grijs en met een vinkje in het dropdownmenu.

Mensen buiten de organisatie

Verder helpt Google gebruikers ook om zelf meer duidelijkheid te scheppen in hun mailbox. Als je met de rechtermuisknop op een contact klikt, kan je nu zelf de weergavenaam veranderen. Zo kan je beter een onderscheid maken tussen twee personen die een gelijkaardige naam hebben. Vanuit dat menu is het ook makkelijk om even een e-mailadres te kopiëren.

Google maakt tot slot een duidelijker onderscheid tussen mensen in en buiten je organisatie. Bij de mensen buiten je bedrijf worden de namen in geel omrandt. Bovendien verschijnt er onderaan een waarschuwingsmelding als je met zo'n welbepaald e-mailadres voor het eerst contact hebt.

Gmail is nu slimmer, voorkomt dat je mail bij de verkeerde belandt

Gerelateerde artikelen

Beschikbaarheid

Op dit moment zijn een deel van deze verbeteringen al zichtbaar op onze redactie. Met name de avatars en de gele rand rond het e-mailadres van mensen buiten de organisatie. Heb jij je weleens van ontvanger vergist bij het versturen van een mail? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Gmail

Gmail

Gmail is de e-mailapplicatie van Google en wordt standaard op vele toestellen meegeleverd. Het is onder andere mogelijk om berichten in te delen  met labels en ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk