Gmail voor G Suite komt met wachtwoorden, vervaldatums en doorstuurbeperking

Gmail voor G Suite komt met wachtwoorden, vervaldatums en doorstuurbeperking

Vertrouwelijke modus

De ontwikkelaars van Gmail testen in bèta een nieuwe functionaliteit voor G Suite-gebruikers. De features in de nieuwe vertrouwelijke modus zorgen ervoor dat privacy gewaarborgd wordt en veiligheid geoptimaliseerd. Ze geven afzenders meer controle over hun verzonden mails.

Je kan de vertrouwelijke modus gebruiken door onderstaande knop in het venster waarin je een e-mail opstelt. Als eerste kan je letterlijk een vervaldatum aan je mails koppelen. Zo kan je beperken tot welke dag de ontvanger toegang krijgt tot de informatie uit de mail. Nadien verdwijnt die onherroepelijk. Afzenders behouden ook te allen tijden het recht om een mail onbeschikbaar te maken voor de vervaldatum is verlopen.

Screenshots van de vertrouwelijke modus

Wachtwoord op een mail

Anderzijds zijn er ook maatregelen waarmee je kan afdwingen dat een mail niet wordt gekopieerd, gedownload, doorgestuurd of afgedrukt. Zo vermijd je dat de mail in verkeerde handen terecht komt. Een andere methode om ervoor te zorgen dat alleen de ontvanger ook daadwerkelijk alleen de mail kan openen en niet bijvoorbeeld een nieuwsgierige collega, is door een wachtwoord in te stellen dat door Google wordt gegenereerd. Vervolgens kan de ontvanger als een soort van twee-stapsverificatie de code via een sms-bericht toegestuurd krijgen.

Screenshots van de vertrouwelijke modus

Google heeft alle nieuwigheden van zijn vertrouwelijke modus op een rijtje gezet in een blogbericht, maar je kan er alleen nog maar mee aan de slag in de bèta van G Suite die geactiveerd moet worden door de administrator van het G Suite-account. Op deze ondersteuningspagina zie je stap voor stap hoe je als beheerder van G Suite de vertrouwelijke modus kan uitproberen in bèta.

Wat denk jij van de nieuwe vertrouwelijke modus? Lijkt het je een handige functie en zou je het ook in de Gmail voor gewone gebruikers willen zien? Waar zou jij het voor gebruiken? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Gmail
Gmail is de mailapplicatie van Google en wordt standaard op vele toestellen meegeleverd. Het is onder andere mogelijk om berichten in te delen  met labels en fi ..

Meer info

Lees meer over:
G Suite

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Net binnen

Lees meer