Spotify's nieuwste update is "grootste evolutie tot nu toe"

Spotify's nieuwste update is "grootste evolutie tot nu toe"

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Spotify heeft een compleet nieuw ontwerp voor zijn app aangekondigd. Twee van de grootste nieuwe onderdelen zijn video- en audiovoorbeelden voor muziek, podcasts en audioboeken in de Home-feed en nieuwe videofeeds om te ontdekken in Zoeken.

Spotify krijgt een nieuw design

Spotify heeft tijdens zijn Stream On-evenement de 'grootste evolutie ooit' voor zijn app aangekondigd. De gebruikersinterface is helemaal op de schop gegooid en lift mee op de TikTok's, Instagram Reels en YouTube Shorts. We zien dus meer afbeeldingen en verticaal scrollen voert de boventoon. Je beginscherm in Spotify verandert dus van een reeks albumhoezen in een feed die veel meer lijkt op TikTok en Instagram. Spotify hoopt dat je tijdens het verticaal scrollen makkelijker nieuwe muziek, podcasts en audioboeken in de app ontdekt.

Spotify's nieuwste update is "grootste evolutie tot nu toe"

Geen muziekstreamingdienst meer

Het is met deze grote verandering wel duidelijk waar het muziekplatform naar toe wil en dat is niet alleen muziek. Spotify biedt in de Verenigde Staten naast muziek en podcasts ook luisterboeken aan. Daarnaast hoopt Spotify veel meer creators aan te trekken die videopodcasts maken. Daarbij kijkt de dienst ook naar het succes van YouTube op dit gebied.

Gerelateerde artikelen

Spotify wil dus niet meer alleen een muziekstreamingdienst zijn, maar een streamingdienst waar je allerlei soorten content kunt vinden. Al die soorten content krijgen nu een aparte plek in de nieuwe interface, in de vorm van feeds. Spotify legt uit:

  • Previews en feeds van muziek, podcasts en shows en audioboeken op het Home-tabblad: Je kan hier filteren de feed Muziek, podcasts en shows of audioboeken. Vervolgens krijg je visuele en audiovoorbeelden te zien van afspeellijsten, albums, podcastafleveringen en audioboeken die op jou voorkeuren zijn afgestemd. Daarna kan je opslaan of delen tikken, verder kijken op de artiest- of podcastpagina's, of de content afspelen.
  • Nieuwe feeds om te ontdekken in het Zoeken-tabblad: Je scrolt hier omhoog of omlaag om korte clips van nummers uit enkele van je favoriete genres te verkennen. Zie je wat leuks, dan sla je het nummer op in een afspeellijst, volg je de artiest of deel je het met vrienden. Je kunt ook verwante genres verkennen met behulp van de hashtags in de feed. Je kunt hier ook een voorbeeld van nummers bekijken op enkele van je favoriete afspeellijsten, zoals Discover Weekly en Release Radar.

Je kan na het bekijken van de previews of feeds het volgende doen:

  • Opslaan, downloaden of delen: tik op het plus (+) pictogram om je aanbevelingen op te slaan in je afleveringen of bibliotheek. Download of wacht vervolgens door op de drie stippen onderaan de preview te tikken.
  • Vanaf het begin afspelen: Druk op afspelen om te luisteren naar een nummer, album, afspeellijst of aflevering. Tik voor podcasts op "Blijf luisteren" om de rest van de preview te spelen.
  • 'Dive even deeper': Tik op een aanbeveling om de afspeellijst, het album of de single om nog meer gerelateerde audio te bekijken.

Beschikbaarheid

Zoals gewoonlijk heeft Spotify geen lanceringsdatum gedeeld voor deze grote update. Het platform geeft wel aan dat de update in de komende weken en maanden naar Premium en gratis gebruikers van Spotify komt, voor zowel de Android- als de iOS en Android-app.

Wat vind jij van het nieuwe uiterlijk van Spotify? Laat het weten in de reacties onder dit artikel.

Spotify - Muziek en podcasts

Spotify - Muziek en podcasts

Kan je Spotify gratis gebruiken? Spotify is een populaire muziekapp in Nederland die momenteel wereldwijd 159 miljoen gebruikers heeft waarvan 71 ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk