Gigaset ontkent na gerucht te stoppen op smartphonemarkt

Gigaset ontkent na gerucht te stoppen op smartphonemarkt

Rens Blom

door Rens Blom

Laatst geüpdatet

ME-serie zonder Nederlandse release

De ME-lijn bestaat uit drie modellen: de ME Pure, ME en ME Pro. De telefoons werden tijdens elektronicabeurs IFA uit de doeken gedaan en Androidworld heeft ze destijds aan een hands-on onderworpen. De modellen maakten indruk met hun opvallende ontwerpen, krachtige hardware en grote accu's. Gigaset zou de ME-serie in het najaar van 2015 uitbrengen in Nederland en andere Europese landen, maar dit werd om onduidelijke redenen vertraagd naar november. Toen verschenen de modellen echter alleen in Duitsland, waarna gezegd werd dat ze begin 2016 alsnog naar Nederland zouden komen. Ook dat is niet gebeurd, al is niet bekend waarom. Inmiddels hebben we de hoop opgegeven dat de toestellen nog de verkoop ingaan.

[readmore article="181898"]

'Gigaset stopt met smartphonetak..'

Alhoewel Gigaset een grootschalige Europese release voor ogen had, is de ME-serie uiteindelijk dus alleen in de Duitse winkels beland. Volgens Winfuture doen de telefoons het daar - ondanks een prominente campagne - een stuk minder goed dan gehoopt en zijn er in december veel ontslagen gevallen - ook in de top van het bedrijf. De investeerder die Gigaset een paar jaar geleden van een faillissement gered heeft, zou daarom willen dat de teleurstellende smartphonetak beëindigd wordt. De overgebleven ME-toestellen zouden nog verkocht worden en in augustus moet de divisie gesloten worden.

..maar Gigaset claimt van niet

Maar daar klopt volgens Gigaset niets van. Het bedrijf nam direct na publicatie van het bericht contact op met de website en kwam enkele uren later met een persbericht over de kwestie. Volgens Gigaset zijn er helemaal geen plannen om de smartphonetak te beeïndigen en wordt er juist gewerkt aan een tweede generatie ME-smartphones. De investeerder bevestigt dit en geeft aan dat het gerucht komt van ontslagen medewerkers. Details over de afgeblazen Europese release en de nieuwe ME-modellen zijn er niet, dus het blijft afwachten wat er gaat gebeuren.

Bron: Winfuture en Gigaset

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk