Geverifieerde Twitter-accounts krijgen straks label in plaats van blauw vinkje

Geverifieerde Twitter-accounts krijgen straks label in plaats van blauw vinkje

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Het blauwe vinkje op Twitter staat voor een geverifieerd account, om aan te geven dat het om onder andere overheden, bedrijven, media en beroemdheden gaat. Het sociale netwerk maakte onlangs bekend dat dat blauwe vinkje straks voor iedereen te koop is. Bestaande geverifieerde accounts krijgen een alternatief.

Blauw vinkje wordt grijs voor geverifieerde Twitter-accounts

Het blauwe vinkje op Twitter maakt straks onderdeel uit van het betaalde Twitter Blue-abonnement. Iedereen kan er dus eentje kopen, zolang ze maar 8 dollar (7,95 euro) per maand betalen voor dit abonnement. Deze wijziging riep nogal wat vragen op voor de Twitter-accounts die momenteel zo'n blauw vinkje hebben. Voor Twitteraars zou het dan niet meer duidelijk zijn, van welk account de identiteit geverifieerd is. Daar komt nu een oplossing voor.

Geverifieerde Twitter-accounts krijgen straks label in plaats van blauw vinkje

Esther Crawford, Director of Product Management bij Twitter, meldt in een tweet dat er een nieuw label voor geverifieerde Twitter-accounts komt. Het gaat om een grijs label met de tekst 'officieel'. Volgens Crawford zal het nieuwe label gebruikers helpen onderscheid te maken tussen Twitter Blue-abonnees met blauwe vinkjes en accounts die als officieel zijn geverifieerd. Het grijze label is dus niet te koop. Toch zullen de huidige geverifieerde accounts niet meteen zo'n label krijgen, en het is ook nog onduidelijk hoe Twitter dit gaat aanpakken. In ieder geval krijgen "onder meer overheidsaccounts, commerciële bedrijven, zakenpartners, grote media, uitgevers en enkele publieke figuren" zo'n label, aldus Crawford.

Gerelateerde artikelen

Het zou niet te lang moeten duren voordat we erachter komen wat Twitter precies van plan is. Het aangepaste verificatiesysteem van Twitter wordt naar verwachting in de komende dagen uitgerold. Waarom Twitter het bestaande blauwe vinkje niet zo laat, en voor Twitter Blue-abonnees een alternatief verzint, is niet duidelijk.

Ondertussen is de Nederlandse Stichting Data Bescherming Nederland in naam van 11 miljoen Nederlanders een rechtszaak tegen Twitter begonnen. Nu Twitter officieel van miljardair Elon Musk is, stappen veel Twitteraars over naar het privacyvriendelijke Mastodon.

Twitter

Twitter

Met de officiële Twitterapp van het bekende sociale netwerk kun je korte berichtjes de wereld insturen of personen een privéberichtje sturen. Je kunt foto's of gif ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk