Gevaarlijke Pornhub-app voor Android is ransomware

Gevaarlijke Pornhub-app voor Android is ransomware

Pornhub fake-app

De app die nagemaakt wordt is Pornhub, één van de grootste pornosites ter wereld. De site heeft een eigen Android-app, maar er worden dus ook namaakversies aangeboden. Dit doen kwaadwillenden om vervolgens de smartphone volledig te blokkeren en geld te vragen om hem weer te kunnen gebruiken, zogenaamde ransomware.

De betaling is ongeveer 100 dollar en moet in cryptocurrency Bitcoin betaald worden. Doe je dit niet, dan blijft het toestel geblokkeerd, aldus de makers van deze ransomware. Onderzoekers van beveiligingsbedrijf ESET geven aan dat er wel een manier is om de namaak Pornhub-app te verwijderen. Dit wordt gedaan door op te starten in de veilige modus, waarbij er geen third-party-apps gestart worden. Vervolgens is het mogelijk om de app te verwijderen zonder ervoor te betalen. Er zullen echter veel geschrokken gebruikers zijn die de 100 dollar gewoon betalen.

Geen 18+ in de Play Store

Het beleid van Google staat geen 18+-apps toe in de Play Store, waardoor ze elders gedownload moeten worden. Alhoewel er bedrijven zijn die goede bedoelingen hebben, is het hier relatief eenvoudig om mensen een verkeerde app te laten installeren die geïnfecteerd is met bijvoorbeeld malware.

Wil je apps buiten de Play Store om downloaden, zorg er dan voor dat het van de originele bron is. Wil je bijvoorbeeld de Pornhub-app downloaden, doe het dan via de originele site om te voorkomen dat je in de problemen komt.

Via: Eset

Lees meer over:
Security

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties