Je kan vanaf nu gesprekken vastzetten in WhatsApp

Je kan vanaf nu gesprekken vastzetten in WhatsApp

Gesprekken vastzetten

In WhatsApp bèta versie 2.17.163 is een optie verschenen om gesprekken vast te zetten. Hiermee komen belangrijke chats bovenin de rij van al je chats te staan. Houd een gesprek ingedrukt, en er verschijnt een pin-icoontje in de optiebalk bovenaan. Dit verschijnt links van het prullenbak-icoontje. Heb je een gesprek eenmaal vastgezet, dan zal dit altijd bovenaan verschijnen. Achter de chat zal een grijs icoontje verschijnen dat aangeeft dat het gesprek is vastgezet. Het maakt niet uit of je een groepschat pint, of een gewone chat: allebei is mogelijk. Ook kan je meerdere gesprekken tegelijkertijd pinnen door meerdere gesprekken tegelijk te selecteren en dan op het pin-icoontje te drukken. Je kan tot een maximum van 3 gesprekken vastzetten.

Een gesprek ontpinnen is even makkelijk: houd het gesprek opnieuw ingedrukt, en druk weer op het pin-icoontje. Je krijgt een melding dat de chat is losgemaakt, en hij zal onder je vastgezette chats weer verschijnen.

Het lijkt erop dat de functie naar meerdere mensen wordt uitgerold: zowel de redactie als sommige lezers kunnen nu gesprekken vastzetten. Toch kan het zijn dat je de functie nog niet hebt. In dat geval is het wachten tot WhatsApp deze mogelijkheid naar jou uitrolt. Dit gebeurt op afstand, en is niet te forceren met een app-update. De stabiele versie van WhatsApp heeft nu ook de mogelijkheid om gesprekken vast te zetten gekregen. Ook in WhatsApp Web is de optie verschenen om gesprekken te pinnen.

WhatsApp bèta testen

Wil je zelf ook de nieuwste features als eerste testen op WhatsApp, schrijf je dan in voor de bèta-versie. Je krijgt dan gewoon updates via de Google Play Store. In dit korte stappenplan leggen we precies uit hoe dit in zijn werk gaat.

Bedankt voor de tip, Gerwin!

WhatsApp Messenger
WhatsApp is de ongekend populaire chat-dienst die onder andere beschikbaar is voor Android, maar ook voor andere platformen zoals iOS. Met deze app kun je berichten ..

Meer info

Lees meer over:
WhatsApp Messenger

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Net binnen

Beste telefoons onder de 300 euro

Lees meer