Geruchten over nieuwe Google Pixel tablet: wat kunnen we verwachten?

Geruchten over nieuwe Google Pixel tablet: wat kunnen we verwachten?

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Een Pixel-tablet van Google, daar kijken we met zijn allen erg naar uit. We verwachten het nieuwste exemplaar tijdens Google I/O in mei te gaan zien. Er zijn nu al wat interessante details opgedoken.

Eindelijk een Pixel-tablet

Het is inmiddels alweer vele jaren geleden sinds de laatste Nexus-tablet en de Pixel C het levenslicht zagen, maar lang wachten hoeven we niet meer. Google heeft al aangegeven dat de tablet in 2023 word aangekondigd en al onze pijlen zijn gericht op Google I/ O in mei.

Afbeelding van de Pixel-tablet die Google eerder heeft gedeeld

Afbeelding van de Pixel-tablet die Google eerder heeft gedeeld

Google Pixel Tablet Stand en 'Hub-modus'

De Pixel-tablet komt met een speakerdock. Je plaatst de tablet hierin en zo doet ze ook dienst als een smart display, vergelijkbaar met de Nest Hub. Een prototype hiervan is al eens op een veilingsite opgedoken en Google deelde zelf ook al renders van de tablet met dock. Nu is er een andere naam van de speakerdock opgedoken. De bekende geruchtenverspreider Snoopy Tech zegt dat het om de Google Pixel Tablet Stand gaat. De stand lijkt heel erg op het prototype. We zien tevens het bekende Nest-design van de Nest Hub en andere Nest-producten.

Een stuk code in de Google Home-app onthult een 'Hub-modus' die wordt geactiveerd als de Pixel-tablet op de Pixel Tablet Stand wordt geplaatst. Waarschijnlijk via de pogo pins die onderaan op de afbeeldingen te zien zijn. De Pixel-tablet wordt op deze manier opgeladen. Is de Pixel-tablet niet op het dockingstation geplaatst? Dan fungeert de laatste als speaker.

Mogelijk komen er straks twee dockingstations op de markt, zodat er een goedkopere combinatie kan worden aangeboden.

Google zou het apparaat verder voorzien van de eerste generatie van zijn eigen Tensor-processor. Dat blijkt uit meerdere verwijzingen in de code van Android (AOSP). De Pixel-tablet zou ook twee 8 MP Sony IMX355-sensoren krijgen. Eén aan de voorkant en één aan de achterkant.

We hopen dat Google zijn eerste Pixel-tablet in mei wereldwijd gaat aankondigen, inclusief Nederland en België. Wat vind jij van de Pixel-tablet van Google tot nu toe? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over tablets? Download dan onze Android-app en volg ons via Google Nieuws en op Telegram, Facebook, Instagram en Twitter.

Video van de Pixel-tablet die Google eerder heeft gedeeld

Video van de Pixel-tablet die Google eerder heeft gedeeld

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk