Geruchten HTC One M10: zeer goede camera en drie geheugenopties

Geruchten HTC One M10: zeer goede camera en drie geheugenopties

Colin Baak

door Colin Baak

Laatst geüpdatet

HTC One M10

HTC zal zelf ook wel weten dat het onthullen van een smartphone in april aan de late kant is, want concurrenten LG en Samsung hebben op het Mobile World Congres hun nieuwe vlaggenschepen getoond. Zodoende zagen we eerder deze week al een eerste One M10-teaser verschijnen via Twitter.

Camera

In een interview met CNET heeft Chief Financial Officer Chialin Chang, laten weten dat de camera van het toestel "een erg goede wordt", maar specifieke details bracht hij niet naar buiten. Het toestel wordt naar alle waarschijnlijkheid uitgerust met een 12 megapixel-sensor. Deze Sony IMX377-sensor zal voorzien zijn van de Ultrapixel-techniek, waarmee er meer licht op kan worden gevangen en foto's er in slechte lichtomstandigheden dus een stuk beter uitzien.

Bij de Nexus 5X en 6P is dit jaar deze 12,3 megapixel-camera gebruikt, met uitstekende foto's als resultaat. Laserfocus is ook aanwezig om zo weer snel scherp te kunnen stellen, net zoals Phase Autodetection Focus en ook optische beeldstabilisatie is aanwezig. De frontcam zal een 5 Ultrapixel-sensor bevatten en komt van Samsung.

De huidige One M9 is uitgerust met een 20 megapixel-camera met 'normale techniek', terwijl de One M8 weer was uitgerust met twee camera's. Eén Ultrapixel-variant met een resolutie van 4 megapixels en een tweede om diepte-informatie op te slaan, om na het afdrukken nog wat 3D-effecten te kunnen toevoegen of de focus te kunnen verleggen. De One M7 was op zijn beurt weer uitgerust met een enkele Ultrapixel-sensor van 4 megapixels.

Geheugen

We gaan er vanuit dat de One M10 uitgerust zal worden met een module om geheugenkaarten toe te voegen, iets wat we in veel HTC-smartphones zien. Volgens LlabTooFeR, een bekende ROM-ontwikkelaar komt het toestel in meerdere varianten op de markt, waarbij het interne geheugen verschilt. In een tweet spreekt hij over versies met 16GB, 32GB of 64GB opslaggeheugen, waarbij het verschilt per markt welke variant er uitgebracht zal worden.

Beschikbaarheid

De aankondiging van het toestel zou plaatsvinden op 11 april, waarna het toestel daadwerkelijk in mei in de winkels zal liggen. Uitnodigingen voor dit evenement en dus een bevestiging van deze datum zijn er echter nog niet.

Bron: Twitter en CNET

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk