Gerucht: 'Zweeds bedrijf overweegt overname KPN'

Gerucht: 'Zweeds bedrijf overweegt overname KPN'

KPN-overname

EQT AB wil mogelijk KPN overnemen, dat blijkt uit informatie van insiders bij Bloomberg. Voorlopig zijn de gesprekken slechts in een vroege fase, maar het Zweedse bedrijf heeft eerder al in andere Europese telecombedrijven geïnvesteerd. KPN zou een logische kandidaat zijn voor een overname, want de aandelen van de Nederlandse operator zijn het voorbije jaar met 15 procent gedaald en KPN zag zijn winst al een decennium lang slinken. De waarde kan KPN wordt geschat op 9,4 miljard euro.

Voorlopig is er nog geen keuze gemaakt over een overname en het is niet zeker of het tot een bod komt. Als dat er toch komt, dan zijn er nog steeds twee manieren waarop een overnamebod kan worden afgeweerd. Als eerste is er een nieuwe wet van de Nederlandse overheid die het kabinet sinds dit jaar in staat stelt om een deal te blokkeren. Daarnaast heeft ook KPN een eigen defensiemechanisme waarmee het een deel van zijn aandelen kan terugkopen om een overname tegen te houden.

KPN-aandelen stijgen

EQT heeft eerder al geïnvesteerd in verschillende Europese operators waaronder Delta Fiber en Deutsche Glasfaser. KPN heeft in de voorbij haren al meerdere overnamedeals afgewezen. Vorig jaar raakte er bijvoorbeeld meer bekend over een Canadese investeerder die interesse toonde en voordien deden er al geruchten de ronde over een overname vanuit het Mexicaanse America Movil. Vandaag stegen de aandelen van KPN op het moment van schrijven met 7,34 procent nadat het nieuws over de mogelijke overname bekend raakte.

Lees meer over:
KPN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties