Gerucht: ‘Xiaomi 12 heeft drie 50MP-camera’s’

Gerucht: ‘Xiaomi 12 heeft drie 50MP-camera’s’

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Xiaomi’s nieuwe vlaggenschip Xiaomi 12 heeft drie camera’s van 50 megapixel. Dat is nog niet alles, want het toestel zou ook zijn voorzien van een Snapdragon 898-processor. Beide nieuwtjes zijn nog geruchten, gemeld door AndroidHeadlines.

Xiaomi Mi 12

Het zou niet per definitie gaan om de Xiaomi Mi 12, maar over de hele Xiaomi 12-lijn, als hij eenmaal wordt aangekondigd. Het toestel zou lijken op de Xiaomi Civi, met mogelijk metaal gemixt met keramiek of metaal gemixt met glas. Vaak is keramiek wat duurder, dus zien we dit waarschijnlijk bij de luxere uitvoering.

De drie camera’s zijn een groothoekcamera, een ultragroothoekcamera en een telephotocamera. Hoe Xiaomi de camera’s precies wil gaan gebruiken en welke software erachter zit, dat is nog onbekend. Je zal je foto’s op Xiaomi 12 Ultra waarschijnlijk extra goed kunnen bekijken, want de verwachting is dat dat toestel een LTPO-scherm krijgt. Nieuwsgierig wat dat inhoudt? Lees dan meer over LTPO-technologie.

De trailer van voorloper Xiaomi Mi 11

Civi-stijl

De verwachting is dat beide Xiaomi 12-toestellen een verversingssnelheid van 120 Hertz hebben en dat ze al in december of anders januari verschijnen. Vorige week kregen we al uit de geruchtenmolen te horen dat het toestel waarschijnlijk een opvallend design krijgt, namelijk dat Xiaomi Civi-stijl design. Verder weten we helaas nog weinig over het nieuwe vlaggenschip van de Chinese telefoonmaker.

In ieder geval is er genoeg om nieuwsgierig over te zijn, want we noemden Xiaomi 11 niet zomaar de ultieme concurrent voor Samsungs S21: “De Xiaomi Mi 11 is een toptoestel dat een premium smartphone-ervaring creëert zonder dat het prijskaartje de 1000 euro overschrijdt. Het scherm van deze smartphone is bijvoorbeeld van de hoogste klasse. Daar bestaat geen twijfel over. Verder is de telefoon ook een snelheidsmonster met de Snapdragon 888 die een ware demonstratie geeft in onze benchmarks, en we appreciëren ook de uitstekende stereospeakers.”

Gerelateerde artikelen

Zou de Xiaomi Mi 12 net zo’n snelheidsmonster zijn?

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk