Gerucht: WhatsApp wil afschermen mogelijk maken van ‘nu online’-status

Gerucht: WhatsApp wil afschermen mogelijk maken van ‘nu online’-status

WhatsApp wil dat zijn gebruikers straks ook hun ‘nu online’-status kunnen uitschakelen. Het was al mogelijk om de ‘laatst gezien’-status af te schermen, maar mensen hebben meer behoefte aan privacy.

WhatsApp Messenger
WhatsApp is de ongekend populaire chat-dienst die onder andere beschikbaar is voor Android, maar ook voor andere platformen zoals iOS. Met deze app kun je berichten ..

Meer info

Nu online

Als je vroeger een sms’je stuurde, dan had je geen idee wanneer iemand het had gelezen. Tegenwoordig verwachten we daarvan meer: veel mensen checken toch gedurende de dag meerdere malen hun WhatsApp. Echter heeft niet iedereen er behoefte aan om hun WhatsApp-status te delen: misschien om ruzie te voorkomen wanneer ze even niet willen reageren op wat een ander zegt, of omdat ze eigenlijk moeten opletten in een cursus en collega’s niet hoeven te zien dat ze stiekem aan het WhatsAppen zijn. Die status is wel te zien: zelfs als je alles hebt afgeschermd, dan kunnen mensen alsnog onder je naam bovenin zien dat je ‘nu online’ bent, wanneer dat ook zo is.

WABetaInfo schrijft dat er in de bèta van de app te zien is dat de functie eraan zou komen om ook dat uit te zetten. De mogelijkheid is er nog niet, ook niet in de bèta, maar het wijst erop dat dat in de toekomst staat te gebeuren. Het zou een positieve ontwikkeling zijn, waardoor mensen elkaar er niet op kunnen aanspreken wel online te zijn geweest maar niet te hebben gereageerd op een berichtje. Sommige WhatsAppers hebben liever niet dat anderen kunnen zien wanneer ze de app open hebben staan en dat is op dit moment niet af te schermen.

Gerucht: WhatsApp wil afschermen mogelijk maken van ‘nu online’-status

WhatsApp

Het is te hopen dat het verbergen van die ‘nu online’-status net zo zal werken als die van de ‘laatst gezien’-status, want daarbij kun je het verbergen voor specifieke contactpersonen of voor iedereen. Bovendien werkt het net als bij de blauwe vinkjes: heb jij ze zelf uitstaan, dan kun je ze ook niet bij anderen zien. Uiteindelijk moet WhatsApp voor iedereen zo prettig mogelijk zijn om te gebruiken, waardoor het goed is dat er een keuze is in hoe je status wordt gedeeld.

Ben je blij dat deze functie er waarschijnlijk komt, of zit je hier juist niet op te wachten? Laat het achter in de reacties.

Lees meer over:
Apps Updates WhatsApp Messenger

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties