Nieuwe geruchten bevestigen komst vouwbare Pixeltelefoon van Google

Nieuwe geruchten bevestigen komst vouwbare Pixeltelefoon van Google

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Volgens geruchten werkt Google aan een vouwbare Pixel-telefoon die mogelijk dit jaar al zou worden gelanceerd.

'Google Pixel Fold'

De markt voor vouwbare telefoons is inmiddels gestaag aan het groeien met de komst van meerdere foldables die het stadium prototype steeds verder achter zich laten. Google heeft ook al verschillende optimalisaties voor dit soort schermen aan Android toegevoegd zodat fabrikanten als Samsung en Motorola er profijt van kunnen hebben op onder andere de Galaxy Fold 2 en de Motorola Razr 5G.

Klaarblijkelijk heeft Google dit niet alleen voor fabrikanten van foldables gedaan maar ook voor zichzelf. Volgens Jon Prosser, die vaak juiste informatie weet te lekken, werkt de techgigant aan een eigen vouwbare Pixeltelefoon.

Eerder dook deze informatie ook al op, namelijk in dit interne document van Google en een patent van een clamshell-Pixel. Ross Young, displayanalist, denkt te weten dat niet alleen OPPO, Vivo, Samsung en Xiaomi maar ook Google dit jaar een foldable uitbrengen.

De geruchten over hoe deze 'Pixel Fold' eruit zou kunnen zien, of over welke specificaties de vouwbare Google-telefoon zou beschikken, zijn er helaas niet. Mogelijk zit er een Samsung-scherm, net zoals de foldables van Oppo en Xiaomi die volgens dit rapport allemaal opvouwbare schermen bestellen bij Samsung Display.

Google heeft geen commentaar op deze informatie gegeven. Het blijft dus vooralsnog bij een gerucht. Kijken jullie uit naar een vouwbare Pixel of één van de andere Pixeltelefoons? Laat het ons weten in de reacties onder dit artikel.

Nieuwe geruchten bevestigen komst vouwbare Pixeltelefoon van Google

Samsung Galaxy Z Flip

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk