Gerucht: Sony komt met betaalbare E3-smartphone op IFA en nieuwe specs Xperia Z3 gelekt

Gerucht: Sony komt met betaalbare E3-smartphone op IFA en nieuwe specs Xperia Z3 gelekt
Zo vlak voor de presentatie van de nieuwe Sony line-up schieten de geruchten als paddenstoelen uit de grond. Vanochtend lazen we alles al over de Z3 Compact, maar Sony lijkt naast deze smartphone en de Xperia Z3, met nog een smartphone op de proppen te komen.

Sony Xperia E3

Sony gaat morgen, enkele dagen voordat de IFA officieel begint zijn nieuwe line-up bekendmaken en inmiddels weten we dat we daar de Z3 Compact, Z3 en een kleinere Sony-tablet zullen gaan zien, maar volgens 9to5Google komt Sony ook met de Xperia E3. Over deze smartphone is maar weinig bekend, maar volgens de website zal het toestel beschikken over 1,5 tot 2GB aan werkgeheugen en een Snapdragon 400-processor. Het scherm zou een diagonaal krijgen van 4,8 inch en een resolutie van 1280x720 pixels. Over verdere specificaties wordt nog niks gezegd, maar de verkoopprijs zou liggen tussen de $ 200 en $ 300, omgerekend tussen de € 150 en € 225.

Sony Xperia Z3

Ook komt de fabrikant met de Xperia Z3 op de proppen en daarvan is er nu een foto verschenen van een dummy-model, met een volledige lijst van specificaties, waaronder het nog niet eerder verschenen gewicht en de afmetingen van de smartphone. Het toestel zal beschikken over een 5,2 inch Triluminos-display met een resolutie van 1920x1080 pixels. Dit scherm krijgt volgens de uitgelekte foto een helderheid van maximaal 600nits en moet daarmee goed af te lezen zijn in lastige lichtomstandigheden, bijvoorbeeld als de zon direct op het display schijnt.

Dummy-model Xperia Z3 met specificatielijstje

Specificaties

Het toestel wordt aangedreven door de Snapdragon 801-chipset van Qualcomm met een kloksnelheid van 2,5GHz. 3GB werkgeheugen en 16GB interngeheugen, met mogelijkheid tot uitbreiding via microSD-kaartjes en een 20,7 megapixel-camera maken het geheel af. Aan de voorkant vinden we een 2 megapixel-frontcam, stereospeakers en ook is noise-cancelling aanwezig, dat we inmiddels kennen van de Sony Xperia Z2.

Volgens het gefotografeerde lijstje weegt de telefoon 154 gram en is met zijn 146,5x72,4x7,5mm iets lichter en kleiner dan de Xperia Z2. Wel heeft de capaciteit van de accu waarschijnlijk iets moeten slinken door de kleinere body, want deze is met zijn 3100mAh namelijk 100mAh kleiner dan zijn voorganger. Uiteraard is het toestel water- en stofdicht en ook NFC, MHL 3.0 de telefoon zal op te laden zijn via een magnetische kabel, zodat je niet altijd de klepjes - die zorgen voor de water- en stofdichtheid - hoeft te openen.

Bron: 9to5Google en Xperiablog

Lees meer over:
Sony

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties