Gerucht: Samsung Galaxy S21 komt zonder oplader en oortjes

Gerucht: Samsung Galaxy S21 komt zonder oplader en oortjes

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Geen oplader in de doos

Smartphones die met een oplader in de doos worden geleverd, kunnen binnenkort wel eens eerder uitzondering dan regel zijn. Apple zette hierin de eerste stap door de iPhone 12 aan te kondigen in een verpakking zonder oplaadstekker en oordopjes. Samsung reageerde hierop spottend door op sociale media berichten te plaatsen met daarin een afbeelding van een oplader met daarbij: "Inclusief bij jouw Galaxy".

Toch kunnen we niet ontkennen dat Apple vaker dergelijke 'grote beslissingen' die door andere smartphonefabrikanten later werden overgenomen. Herinner je nog de 3,5 mm audiojack die Apple achterwege liet op zijn iPhones? Samsung hiermee dreef de spot met een aantal video's, maar haalde die later weer offline. Vervolgens waren het de Galaxy Note 10 en de Galaxy Note 10 Plus van Samsung die voor het eerst in de Galaxy-geschiedenis zonder 3.5mm koptelefoon werden geleverd.

Nu heeft Android Authority een rapport van een insider in handen gekregen dat aangeeft dat Samsung Apple zal volgen en de oplader en oortjes bij de Galaxy S21-serie achterwege zal laten. De Galaxy S20-telefoons kwamen nog met een 25 watt-oplader een AKG-oortjes op de markt. Dat zou dus betekenen dat er alleen nog maar een usb c-kabel en simnaald in de doos zitten.

Accessoires apart aanschaffen

Mocht je in dit geval voor een nieuwe Samsung gaan, dan zal je deze moeten opladen met een lader die je nog thuis hebt liggen. Of een lader aanschaffen. Eigenlijk deed Samsung al zoiets met de Galaxy S20 Ultra. Bij deze telefoon zat namelijk geen 45 watt maar een 25 watt-lader in de doos. Voor het 45 watt 'Super Fast'-snelladen moet een 45 watt-lader apart aangeschaft worden.

Eerder dit jaar dook er ook al een soortgelijk gerucht op. Hieruit bleek dat Samsung niet langer opladers zou leveren bij zijn telefoons, om de prijs voor zijn toestellen drukken. Door het achterwege laten van deze accessoires kunnen de dozen ook kleiner worden, wat weer een positieve impact heeft op de transportkosten.

Een andere reden om deze accessoires niet mee te leveren is het milieuaspect. De berg e-waste wordt alleen maar groter. In 2019 nam Samsung in het kader hiervan al stappen. Het bedrijf ging het plastic verpakkingsmateriaal te gaan vervangen door milieuvriendelijkere alternatieven.

Meningen zijn verdeeld

Niet iedereen is blij met de beslissing van Apple. Als Samsung volgt, zullen er ook veel fans teleurgesteld zijn. We zijn nu eenmaal gewend om een lader in de doos tegen te komen. Vooral bij een telefoon van 1000 euro of meer zit niet iedereen te wachten op het aanschaffen van een lader of oortjes. Volgens onze AW Poll wil het overgrote deel wil zelf bepalen of er een oplader in de doos moet zitten. Geen oplader = korting.

Wat vind jij van Apples beslissing? Mag Samsung wat jou betreft deze accessoires in het vervolg achterwege laten? Of wil je te allen tijde deze zaken in de verpakking zien? Laat je reactie achter onder dit artikel.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk