Gerucht: 'Samsung Galaxy S22 Ultra komt met Snapdragon-chipset'

Gerucht: 'Samsung Galaxy S22 Ultra komt met Snapdragon-chipset'

Een nieuw gerucht stelt dat de Samsung Galaxy S22 Ultra wereldwijd zal verschijnen met de Snapdragon 8 Gen 1-processor. In Nederland en België zijn we al jaren gewend dat de telefoons met Samsungs eigen Exynos-processor verschijnen.

Samsung Galaxy S22 met Snapdragon

Nu de Galaxy S21 FE recent is aangekondigd, heeft Samsung de laatste rechte lijn ingezet tot de lancering van de S22-reeks. Verschillende bronnen bevestigen dat Samsung op 8 februari zijn Galaxy S22, S22 Plus en S22 Ultra zal aankondigen. De vraag is momenteel alleen met welke chipset de telefoons op de markt komen.

Die vraag is plots naar voren gekomen nadat bekend raakte dat Samsung een lanceringsevenement voor de Exynos 2200-chipset heeft geschrapt. Het bedrijf zou zijn nieuwe high-end processor normaal deze week aan de wereld tonen, maar volgens de bekende geruchtenverspreider Ice Universe hebben problemen bij Samsungs chipafdeling daar een stokje voor gestoken. Alle eerdere verwijzingen en teasers met betrekking tot de lancering zijn ook door Samsung offline gehaald.

Snapdragon voor de gehele reeks?

Volgens nieuwe informatie in een tweet van de geruchtenverspreider Achmed Qwaider, wil Samsung de S22 Ultra nu wereldwijd uitbrengen met de Snapdragon 8 Gen 1-processor. Dat is Qualcomms laatste high-end chipset. Al jarenlang zijn we in Europa gewend dat de Galaxy S-reeks met een Exynos-processor komt, terwijl ze in andere werelddelen met een Qualcomm-processor verscheen. Dat leidde soms ook al tot kritiek van teleurgestelde Samsung-gebruikers wanneer de Exynos-versie minder sterk presteerde dan de Snapdragon-variant.

Gerucht: 'Samsung Galaxy S22 Ultra komt met Snapdragon-chipset'
Beeld van het AMD-persevenement waar de samenwerking met Samsung werd bekend gemaakt

Qwaider stelt niet duidelijk in zijn tweet of ook de S22 Plus en de gewone S22 met een Snapdragon-processor komen, maar sommige media berichten wel dat de beslissing voor alle telefoons uit de reeks geldt. Wel zegt Qwaider in een van de reacties dat de lancering van de Exynos 2200 wel nog steeds later gepland staat op een later moment. Wanneer we de chipset te zien krijgen en voor welke telefoons hij straks gebruikt wordt, is niet bekend.

Wilde geruchten

Voorlopig gaat het om één bron die de informatie brengt over het gebruik van de Qualcomm-processor en daarom nemen we het nieuws voorlopig nog met een korreltje zout. Er doen ook wilde geruchten de ronde over tegenvallende prestaties van de AMD-gpu in de Exynos 2200, maar die informatie wordt past echt meer geloofwaardig zodra meerdere bronnen ze bevestigen.

Wat denk jij? Wil jij liever een Snapdragon-processor in de S22-reeks zien verschijnen? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

De populairste artikelen over de Galaxy S22-reeks
Samsung Galaxy S22
3700 mAh
6,06 inch inch - 2160 x 1440 px
128 GB / 256 GB GB
Exynos 2200

Meer info

Samsung Galaxy S22 Plus
4600 mAh
6,55 inch - 2160 x 1440 px
128 GB / 256 GB GB
Exynos 2200

Meer info

Samsung Galaxy S22 Ultra
5000 mAh
6,81 inch - 1440 x 3200 px
128 GB / 256 GB GB
Exynos 2200

Meer info

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Net binnen

Lees meer