Gerucht: Samsung Galaxy Note 6 wordt uitgerust met 6GB werkgeheugen

Gerucht: Samsung Galaxy Note 6 wordt uitgerust met 6GB werkgeheugen

Colin Baak

door Colin Baak

Laatst geüpdatet

Galaxy Note 6

De Note 6 zullen we later in 2016 gaan zien, maar wanneer dit toestel wordt gepresenteerd is nog de vraag. In eerdere geruchten werd genoemd dat de Note 6 ook in Europa te koop zal zijn, waar Samsung er bij de Note 5 nog voor koos om dat niet te doen. Er zijn nu ook enkele geruchten opgedoken over de hardware van het apparaat via Weibo.

Zo zou het toestel 6GB RAM aan boord krijgen en dat is een hoeveelheid die we tot nu toe nog niet gezien hebben in smartphones of tablets. De huidige generatie van high-end devices is uitgerust met maximaal 4GB en dit zou dan ook een grote stap zijn. Meer RAM zorgt ervoor dat er meer apps en processen naast elkaar gedraaid kunnen worden. Eerdere geruchten over een toestel met deze hoeveelheid werkgeheugen gingen over de Huawei P9.

Daarnaast wordt er over het toestel gezegd dat er een 12 megapixel-camera aanwezig zal zijn en dat is niet meer dan logisch. De aankomende Galaxy S7 en S7 Edge krijgen ook een camera met deze resolutie aan boord en dat is een stapje terug ten opzichte van de 16 megapixel-camera van de Galaxy S6-reeks. Daar tegenover staat dat deze nieuwe sensor meer licht kan opvangen, waardoor foto's in slechte lichtomstandigheden er beter uitzien. Deze vermeende Sony IMX377-sensor is ook aanwezig bij de Nexus 5X, Nexus 6P en zal bij de aankomende HTC One M10 gebruikt gaan worden.

Er zullen varianten uit worden gebracht met twee types processoren, waarbij we kunnen denken aan de Snapdragon 820 van Qualcomm en een eigen ontwikkelde Exynos-chipset. In de S7-reeks zal dat de 8890 zijn, een variant met acht rekenkernen, die we zeer waarschijnlijk ook in de Note 6 gaan zien.

Bron: Weibo via Android Headlines

0 reacties

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk