Naar content
Trending apps
 • Inbox by Gmail

 • Maps: Navigatie en OV

 • WhatsApp Messenger

 • Messenger

 • Facebook

Trending games
 • Ghostbusters World

 • Asphalt 9: Legends - 2018’s New Arcade Racing Game

 • Pokémon Quest

 • PUBG Mobile

 • Super Mario Run

Trending smartphones
 • ASUS ZenFone 6

 • OPPO Reno 10x Zoom

 • OnePlus 7 Pro

 • Xiaomi Mi 9

 • Samsung Galaxy S10 Plus

Nieuwste tablets
 • Samsung Galaxy Tab A 10.5

 • Samsung Galaxy Tab S4

 • Samsung Galaxy Tab S3 9.7

 • Asus Zenpad 3S 10

 • Sony Xperia Z4 Tablet

Gerucht: Samsung en Google werken samen aan nieuw Nexus-apparaat

· 15 mei 2012

Samsung is voor Google een populaire partner voor het maken van ontwikkelingsapparaten. De laatste twee Nexus-smartphones, de Nexus S en de Galaxy Nexus, werden door Samsung gemaakt. In de broncode voor de Androidvariant van de Linux-kernel, de kern waarop Android draait, is onlangs code toegevoegd die specifiek is bedoeld voor de ondersteuning van de nieuwe Exynos 5-chipset van Samsung.

Exynos 5250

Dat er ondersteuning voor deze nieuwe chipset wordt toegevoegd, wil niet meteen zeggen dat er ook daadwerkelijk aan een nieuw apparaat wordt gewerkt. Het gebeurt namelijk wel vaker dat nieuwe chipsets al worden ondersteund voordat deze op de markt zijn. De code is echter wel toegevoegd door een medewerker van Google. De Exynos 5250 bevat een dual-core-processor. Dat wil echter niet zeggen dat deze onder doet voor de huidige generatie quad-core-chipsets. De Exynos 5-chipsets maken namelijk gebruik van een nieuwer type processor, gebaseerd op de ARM Cortex A15-specificaties. Deze zijn veel sneller dan de vorige generatie processorkernen die onder meer te vinden zijn in de quad-core-chipsets van de Samsung Galaxy S III en ook die van de Tegra 3-chipsets van bijvoorbeeld de HTC One X. De processorkernen kunnen overigens een kloksnelheid bereiken van tussen de 1,7 en 2,0 GHz. Naast de snelle processorkernen heeft de Exynos 5250 ook een erg snelle grafische chip. De HTC One S, die gebruik maakt van een vergelijkbare dual-core-processor liet zien dat deze erg goed mee kan komen met de quad-core-processor van de HTC One X. Op het gebied van grafische verwerking viel dit echter wat tegen, omdat de grafische chip in de HTC One S niet zo snel is. De Mali Vithar-chip van de Exynos 5-chipset is echter een stuk sneller.

Nexus-tablets

Eind maart hoorden we geruchten dat Google een online tabletwinkel zou gaan beginnen. Dit gerucht bleek min of meer te kloppen toen Google de nieuwste aanwinst in de Play-familie aankondigde Google Play Devices. Helaas is deze winkel nog niet bereikbaar vanuit Nederland. Momenteel biedt Google daar alleen nog de Samsung Galaxy Nexus aan, maar in de toekomst zullen er meer apparaten aangeboden gaan worden. Volgens de geruchten zal ASUS in ieder geval een Nexus-tablet met een 7 inch-scherm produceren. Deze tablet wordt in juli verwacht. Het lijkt er op dat Google de Nexus-naam niet alleen meer aan ontwikkelingsapparaten wil voorbehouden, maar ook wil gebruiken voor smartphones en tablets die de pure Android-ervaring leveren en dus geen gebruik maken van een schil om Android. Meerdere tablets onder deze naamvoering van verschillende fabrikanten zouden dan ook helemaal niet zo vreemd zijn. Als de geruchten over deze nieuwe samenwerking tussen Samsung en Google zouden kloppen, is de kans groot dat het om een 7 inch-tablet gaat.

Tablet

Volgens SamMobile gaat het in ieder geval over een apparaat met een schermresolutie van 1280x800. Dit lijkt te duiden op een tablet doordat de beeldverhouding van tablets (op de Samsung Galaxy Note na) anders is dan die van smartphones. Samsung heeft tijdens de Mobile World Congress in Barcelona in februari de Samsung Galaxy Note 10.1 aangekondigd en recentelijk werd bekend dat het apparaat voorzien zou worden van betere specificaties. Deze chipset zou prima bij de tablet passen, maar het zou wel teleurstellend zijn als er gekozen wordt voor deze schermresolutie, aangezien nieuwere tablets, zoals de ASUS Transformer Prime HD en nieuwe iPad, een (veel) hogere resolutie hebben. De schermresolutie van 1280x800 zou veel beter passen bij een 7 inch-tablet. Als de kosten laag zouden kunnen worden gehouden, zou een 7 inch-tablet ook prima passen in de strategie van Google om betrekkelijk goedkope 7 inch-tablets met Android en (andere) goede specificaties te promoten. De mogelijkheid bestaat ook nog dat Samsung de chipset gaat leveren voor de nieuw ASUS-Nexus-tablet. Volgens geruchten is de verkoop van deze tablet namelijk tot juli uitgesteld om de tablet goedkoper op de markt te kunnen zetten, met andere hardware. Waarschijnlijk zullen we eind juni meer horen over de Nexus-plannen van Google. Dan is namelijk de ontwikkelaarsconferentie Google I/O. In het verleden heeft Google hier grote aankondigingen gedaan, onder andere op Androidgebied. Bron: SamMobile via Android Community

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Reacties (25)
Bezig met laden van reacties...