Gerucht: Pixel Watch 2 krijgt nieuwe chip en flinke batterijverbetering

Gerucht: Pixel Watch 2 krijgt nieuwe chip en flinke batterijverbetering

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Eén van de grote uitdagingen aan wearables, dat is dat ze klein moeten zijn. Nu is dat qua materiaal over het algemeen niet moeilijk te bewerkstelligen, maar wel qua batterij: die is vrij klein, waardoor het moeilijk is om daar heel veel dagen energie uit te halen. De eerste generatie Pixel Watch kampt daar bijvoorbeeld mee, maar de Pixel Watch 2 schijnt een flinke batterijverbetering te krijgen.

Pixel Watch 2

We verwachten dat de Pixel Watch 2 dit jaar nog wordt aangekondigd, naast de Pixel 8 en Pixel 8 Pro. Dat staat aankomende oktober te gebeuren, maar net als dat er laatst al vrij grote lekken waren rondom de Pixel 8 Pro, druppelen via 9to5Google ook de eerste geruchten over de Pixel Watch 2 binnen. Ditmaal draaien ze om de processor en de batterij.

Die processor zou een Qualcomm Snapdragon-chipset zijn uit de W5-reeks. Het is onbekend of Google hierbij kiest voor de kant-en-klare Snapdragon W5+ Gen 1 die is aangekondigd, en of het überhaupt specifiek voor die nieuwste processor kiest. Wel zou er dus in ieder geval een andere chip in zitten dan in zijn voorganger. Geen Exynos 9110 meer, maar waarschijnlijk de 4nm-processor met 4 A53-kernen à 1,7 GHz (met dual Adreno 702-gpu’s van 1 GHz) van Qualcomm dus.

Gerelateerde artikelen

Processor

Het is dus geen Tensor-chip van Google zelf en ook geen chip van Samsung. Toch hoef je daar niet te veel in te lezen: het kan maar net de beste keuze zijn voor de nieuwe wearable. Daarnaast zou de batterij dus aanzienlijk worden verbeterd naar ‘meer dan een dag’ in plaats van een dag, zoals Google Pixel Watch volhoudt. Daarnaast zou het dezelfde gezondheidssensoren hebben als Fitbit Sense 2, waaronder een stresstracker en een optie om de temperatuur van je huid te meten..

Het is nog afwachten in welke kleuren Pixel Watch 2 komt, wanneer hij uitkomt en wat hij kost, naast dat er nog heel veel andere specificaties missen. Even de zomer door dus, dan kunnen we in de herfst zien wat Google voor onze polsen in petto heeft.

Wat wil jij graag in de nieuwe Pixel Watch 2? Laat het nu achter in de reacties.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk