Gerucht: OnePlus 10 Pro-accu is in minder dan 20 minuten vol

Gerucht: OnePlus 10 Pro-accu is in minder dan 20 minuten vol

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

OnePlus 9 Pro is uit sinds maart 2021: OnePlus 8 Pro verscheen in april 2020. We kunnen dus voorzichtig stellen dat we begin 2022 waarschijnlijk de OnePlus 10 Pro zullen zien. OnePlus zwijgt nog in alle talen, maar renders en andere lekkage toont een smartphone die op de volle 100 procent accu is in minder dan twintig minuten.

OnePlus 10 Pro

OnePlus 10 Pro zou kunnen opladen op 125 Watt en is daarmee in een mum van tijd volledig vol. Dit schrijft Mukul Sharma op Twitter. Deze indrukwekkende snellaadtechnologie zou bovendien niet alleen bij OnePlus blijven: andere telefoonbedrijven onder de paraplu van BBK Electronics zouden er ook mee gaan werken. Het gaat dan om Oppo en Realme.

125 Watt is een enorme vooruitgang voor OnePlus, dat er al om bekendstaat enorm snel te laten. OnePlus 9 Pro laadt op met 65 Watt en heeft nog geen half uur nodig om volledig op te laden. Nu wordt dat straks -als de geruchten kloppen- dus minder dan twintig minuten voor een volledig volle accu.

Snelladen

De tijd van een smartphone opladen op je nachtkastje terwijl je slaapt was met een half uur opladen eigenlijk al voorbij, maar met minder dan twintig minuten kun je zelfs als je plannen last minute wijzigen toch nog vrij snel zorgen dat je telefoon in ieder geval klaar is voor vertrek.

Gerucht: OnePlus 10 Pro-accu is in minder dan 20 minuten vol

Al dat snelladen is enorm praktisch, maar het kan ons ook tegenwerken. Zo wordt een batterij bij snelladen over het algemeen warmer en de regel is: hoe warmer het is, hoe heviger de batterij slijt. Hoeveel dat precies is, dat zal per toestel en per wattage verschillen, maar het is in ieder geval goed om in het achterhoofd te houden dat deze innovatie misschien niet per se op alle gebieden even positief is.

Ondertussen is het voor OnePlus eerst nog tijd voor een heel andere telefoonaankondiging dan zijn nieuwe vlaggenschip. Zo komt het zeer binnenkort met een Pac-Man-versie van de OnePlus Nord 2.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over OnePlus? Download dan onze Android-app en volg ons op Facebook, Instagram, YouTube, Telegram en Twitter.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk