Gerucht: 'Huawei-telefoons met eigen Harmony OS in de maak' [update]

Gerucht: 'Huawei-telefoons met eigen Harmony OS in de maak' [update]

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Update 31/08 om 13:00 uur: Huawei heeft formeel ontkend dat er dit jaar een telefoon met Harmony OS verschijnt. We hebben het artikel aangepast en opnieuw gepubliceerd.

Harmony OS

Huawei's handelslicentie waarmee het zijn Android-telefoons kan blijven ondersteunen is niet verlengd en dat kan gevolgen hebben voor de huidige telefoons van het merk, al bevestigde Huawei wel bij Androidworld dat telefoons updates blijven krijgen zoals gepland. Tegelijk duiken er wel geruchten op over het eigen Harmony OS-besturingssysteem dat als alternatief voor Android moet dienen op toekomstige smartphones. Dat meldt Gizchina. Volgens bronnen mogen we binnenkort de eerste Harmoy OS-telefoons verwelkomen.

Huawei stelde vorig jaar zijn Harmony OS voor als een besturingssysteem dat op alle soorten van slimme apparaten kan functioneren: van telefoons, tot wearables, televisies en pc's. Ondertussen heeft het bedrijf al televisies met Harmony OS uitgebracht, en het Huawei onthulde ook dat dit jaar de eerste smartwatch met het besturingssysteem gaat werken. Dat zei Yu Chengdong, het hoofd van de consumer business bij Huawei op de China Informatization Conference deze maand. Chengdong verwijst daarmee mogelijk naar de Fit Watch die recent is gelekt.

Beeld van het horloge

Renders van de gelekte Huawei Fit Watch

'Niet klaar'

Verder maakte hij zich ook al sterk dat Huawei overweegt om over te stappen naar het Harmony OS als het niet langer van Android kan gebruikmaken, en op die manier zouden op termijn alle producten van het merk met het Harmony OS functioneren. Het is niet de eerste keer dat Huawei zelf stelt dat Harmony OS naar telefoons komt, maar tegelijk heeft het bedrijf ook al toegegeven dat er nog werk is om het besturingssysteem voor telefoons geschikt te maken. Volgens Huawei's oprichter Ren Zhengfei is daarvoor nog jarenlange ontwikkeling nodig.

Huawei's CEO Richard Yu heeft nu bij Chinese media ontkend dat Harmony OS dit jaar naar nieuwe toestellen komt. Al doet de CEO geen uitspraken over een introductie in 2021. Deze maand lanceert Huawei ook zijn Mate 40-vlaggenschepen die zullen werken met Android en het eigen Huawei Mobile Services. Dat Huawei wel een komst van Huawei voor wearables teaset, moet mogelijk in de eerste plaats dienen als antwoord op het niet verlengen van de tijdelijke handelslicentie vanuit de VS. Beide partijen rollen met de spierballen en voorlopig blijft het afwachten hoe de zaken zich verder ontwikkelen.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk