Gerucht: HTC U11 Plus krijgt 'randloos' 18:9-scherm

Gerucht: HTC U11 Plus krijgt 'randloos' 18:9-scherm

HTC U11 Plus - Ocean Master

De U11-productlijn van HTC is intern bekend onder de werknaam Ocean en de Ocean Master laat zich waarschijnlijk vertalen naar de naam HTC U11 Plus. De Franse website Frandroid zegt informatie te hebben over deze nieuwe phablet.

De U11 Plus lijkt grotendeels qua specificaties overeen te komen met de normale HTC U11. Zo zou het toestel draaien op een Qualcomm Snapdragon 835-chipset, 4 (of 6)GB aan werkgeheugen hebben en een opslagcapaciteit van 64 of 128GB. Daarnaast zou het toestel een 12 megapixel-camera aan de achterzijde hebben en een 8 megapixel-camera aan de voorzijde. Het grotere vlaggenschip zou ook knijpbediening met Edge Sense bieden, zou stof- en waterdicht zijn en zou geen hoofdtelefoonaansluiting hebben.

Als de informatie klopt, is het interessantste detail het scherm van de HTC U11 Plus. Het zou gaan om een langwerpig scherm met een 18:9-resolutie (2:1), een diagonaal van 5,99 inch en een resolutie van 2880 bij 1440 pixels. Verschillende toestellen dit jaar zijn in die richting gegaan met een scherm dat aan de zijkant bijna randloos is, zoals de Samsung Galaxy S8, Galaxy Note 8, LG G6 en LG V30. Het scherm zou geproduceerd gaan worden door JDI, wat vrijwel zeker betekent dat het gaat om een LCD-scherm en geen OLED.

Aankondiging in China

Gisteren werd bekend dat Google een groot deel het personeel van de smartphone-afdeling van HTC overneemt. Daarbij gaat het grotendeels over medewerkers die al werkten aan de Google Pixel-toestellen. HTC zegt door te blijven gaat met het uitbrengen van smartphones, al zij het met een afgeslankte productportfolio. Een nieuw vlaggenschip zou al op het programma staan volgens CEO Cher Wang en daarbij doelt ze vermoedelijk op de HTC U11 Plus.

Volgens de bron zal HTC de grote smartphone op 11 november aankondigen in China. Daarnaast zou op hetzelfde evenement ook de HTC U11 Life worden aangekondigd, het eerste HTC-toestel in het Android One-programma.

Lees meer over:
HTC U11+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties