Gerucht: Google verschuift focus van software naar hardware

Gerucht: Google verschuift focus van software naar hardware

Jelle Passchier

door Jelle Passchier

Laatst geüpdatet

Google zou volgens een gerucht zijn hardwaredivisies aan het uitbreiden zijn en de investeringen hiervoor gaan verdubbelen. Er zou een nieuwe strategie voor hardware als de Pixel-smartphones komen, en dit zou ten kosten gaan van enkele software-projecten.

Gaan er weer Google-producten verdwijnen?

Volgens een rapport dat in handen is van The Information, gaat Google zich meer richten op hardware. Hiervoor gaat het bedrijf wel middelen uit projecten die weinig winst maken halen, en in deze (software) producten gaat Google de komende tijd ook minder geld en energie stoppen. Daarnaast zal Google ook medewerkers van bepaalde projecten halen die werken aan software voor apparaten die niet door Google zelf worden gemaakt. Denk hierbij aan software die gemaakt wordt voor autofabrikanten, smartwatches en koptelefoons. Het lijkt er nog niet op dat Google de stekker uit deze projecten zal halen, maar het bedrijf zal er dus wel veel minder geld in gaan stoppen. Dit eerste is overigens nog maar de vraag, aangezien het 'Google-kerkhof' steeds voller wordt. Zo werd een aantal weken geleden nog de stekker uit Google Stadia getrokken.

Gerelateerde artikelen

Meer focus op hardware, maar waarom?

Volgens het rapport is Google op dit moment dus zijn bedrijfsvoering aan het herstructureren. De focus zou meer en meer komen te liggen op hardware in plaats van software. Google noemt zelf dat de hardware-divisie één van de meest belangrijke divisies binnen Google moet worden. Dit omdat Google dan de volledige controle over zowel de hardware als software zal krijgen. Deze herstructurering gaat Google onder inzetten omdat er geruchten gaan dat Apple met een eigen zoekservice komt. Als dit zo is dan zullen er miljoenen smartphones, iPhones, niet meer standaard Google Zoeken geïntegreerd hebben. En dit zal een grote aderlating voor Google zijn omdat het hierdoor een stuk minder advertentie-inkomsten binnenkrijgt.

Daarnaast maakt Google zich ook zorgen over het teruglopende marktaandeel van Android-smartphonefabrikanten als Samsung, OnePlus en OPPO. Apple is daarentegen in opkomst. Dit alles zou Google hebben doen besluiten om meer geld te steken in hardware, wat mogelijk ten koste gaat van de software.

Wat denk jij van dit nieuws? Laat het weten in de comments onder dit artikel.

Gerucht: Google verschuift focus van software naar hardware

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk