Gerucht: Google Pixel 6a is kleiner, lijkt qua uiterlijk op Pixel 6

Gerucht: Google Pixel 6a is kleiner, lijkt qua uiterlijk op Pixel 6

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

De Google Pixel 6 is pas net uit, maar er zijn al gelekte beelden van opvolger Google Pixel 6a. Het lijkt erop dat het toestel iets kleiner is, maar er verder qua uiterlijk precies zo uitziet als de Pixel 6.

Google Pixel 6a

OnLeaks is een bekende lekker van telefooninformatie en hij is tijdens zijn online speurtocht op informatie over de Pixel 6a gestuit. Op renders zien we dat het ontwerp dus nagenoeg hetzelfde blijft, met een soort streep die doorloopt tot de achterkant van de smartphone. Daarin zitten twee camera’s en een LED. Er is geen vingerafdrukscanner aan de achterkant van het toestel, waardoor het erop lijkt dat Google wederom kiest voor een sensor in het scherm.

Aan de voorkant zien we een perforatiegat-design waarin de selfiecamera zit. Daarnaast missen we ook een gat: er zit namelijk geen 3,5mm-audiopoort in het toestel. Als dat klopt, dan zou dat voor het eerst zijn in de Pixel a-serie. Ook is het een vrij kleine telefoon voor zijn doen: hij is 152,2 x 71,8 x 8,7 millimeter met een display van rond de 6,2 inch. Dat maakt hem kleiner dan de Pixel 5a en dan de Pixel 6. Dat laatste is een groot voordeel, want er zijn mensen die het een iets te grote telefoon vinden. Er is wel een nadeel: de camera’s lijken wel meer uit te steken.

Tensor-chip

Kortom, we weten nu vooral veel van zijn buitenkant en nog niets van zijn binnenkant. Zou Google, dat trots is op zijn zelfgemaakte Tensor-chip, ook hier kiezen voor die processor? De kans is groot, want dat laat zien dat het bedrijf er veel vertrouwen in heeft, maar volledig zeker is het niet.

Gerucht: Google Pixel 6a is kleiner, lijkt qua uiterlijk op Pixel 6

We zijn benieuwd of OnLeaks binnenkort meer voor ons in petto heeft op het gebied van Google Pixel 6a.

Google Pixel 6a
Google Pixel 6a
Google Pixel 6a

Google Pixel 6a

De Google Pixel 6a is een nieuwe midrange telefoon met een eigen Tensor-processor, vijf jaar update-ondersteuning en een reeks slimme functies op basis van kunstmatige intelligentie.

€ 459

Winkelen op:

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk