Gerucht: 'Google Pixel 5 kost 699 dollar en komt enkel in XL-vorm'

Gerucht: 'Google Pixel 5 kost 699 dollar en komt enkel in XL-vorm'

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Google Pixel 5

De Pixel 4a is nu eindelijk officieel aangekondigd en dan gaat plots de geruchtenmolen plots aan het draaien voor de volgende telefoon in rij: het Pixel 5-vlaggenschip. Al wezen de eerste gelekte renders en specificaties ons er al wel op dat Googles toptoestel zich niet meer wil meten met absolute premium-toestellen. Nu is er meer gelekt over de prijs en specificaties door Wccftech.

De Pixel 5 zal 699 dollar kosten, omgerekend zo'n 592 euro. Al zal die prijs zich niet letterlijk in euro vertalen, dat weten we al uit ervaring. Mogelijk zal de werkelijke prijs eerder 629 euro of 649 euro bedragen als de nieuwe informatie klopt.

Renders van de telefoon

Renders van de telefoon die eerder zijn gelekt

Gelekte specificaties

Verder krijgen we de bevestiging dat Google de high-end Snapdragon 865- en Snapdragon 865 Plus-processors links laat liggen en kiest voor de Snapdragon 765G. Dat is de chipset die we kennen van onder meer de OnePlus Nord. De Pixel 5 krijgt daarmee ondersteuning voor 5G. Daarnaast zien we dat Google zijn line-up vereenvoudigt, want er komt maar één variant, een grotere telefoon vergelijkbaar met de XL-versies. Die XL-toestellen zijn populairder bij consumenten en ze komen ook met grotere accu's. De accuduur is traditioneel een pijnpunt van Pixel-toestellen.

Daarnaast kiest Google ook voortaan voor één enkel model wat werkgeheugen en opslag betreft. Je kan de Pixel 5 kopen met 6 GB RAM en 128 GB opslag. Dat zijn dezelfde specificaties die we eerder bij de Pixel 4a zagen. Wil je meer weten over de kenmerken van Googles aankomende toptoestel, dan kan je in dit artikel. een kijkje nemen. De Pixel 5 zou op 8 oktober verschijnen, samen met een 5G-versie van de Pixel 4a.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk