Gerucht:  Google maakt installatie van updates sneller

Gerucht: Google maakt installatie van updates sneller

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Naadloze updates is een functie die Google al in 2016 heeft aangekondigd, maar nog niet door iedere fabrikant is overgenomen. Google lijkt nu deze Seamless Updates uit te willen breiden, waardoor de installatietijd van updates aanzienlijk verkort moet gaan worden.

Installatietijd van updates wordt sneller

Google wil het installeren van Androidversie - en beveilingingsupdates veel sneller maken. Dat meldt Mishaal Rahman van de Android-ontwikkelaarssite Esper op Twitter. Rahman baseert dit op wijzigingen die Google in de code van Android heeft aangebracht. Hierdoor zou de volledige OTA-installatietijd van een Androidversie-update p de Pixel 6 Pro van ongeveer 23 minuten naar ongeveer 13 minuten moeten gaan. Een beveiligingsupdate zou in plaats van 22 minuten zo'n 16 minuten in beslag moeten nemen.

Gerelateerde artikelen

Wat zijn naadloze updates

Bij naadloze updates worden Android-telefoons verdeeld in twee partities waarop het besturingssysteem staat geïnstalleerd, en de installatie van beveiligingsupdates gebeurt dan handig op de achtergrond op de tweede partitie. Deze methode is niet alleen praktisch voor gebruikers, maar het is ook veilig, want zelfs als er iets mis gaat met een update, blijft er een tweede partitie over waarop het Android-besturingssysteem staat geïnstalleerd.

Deze handige functie wilde Google al met Android 11 verplicht stellen, maar dat is niet gelukt. Dat komt omdat het proces vrij veel opslagruimte in beslag neemt. Inmiddels is het Google gelukt om het geheel wat minder groot te maken, waardoor het nu waarschijnlijk de hoogste tijd is dat andere fabrikanten de naadloze updates ook gaan omarmen.

Google Pixel 6 Pro kopen
Google Pixel 6 Pro kopen
Google Pixel 6 Pro kopen

Google Pixel 6 Pro kopen

De Pixel 6 Pro heeft een horizontale cameraopstelling die over de gehele breedte van de achterzijde bestrijkt. In die opstelling zit een telecamera en deze cameraondersteunt 4x optische zoom. Daarnaast is er een 50 MP groothoekcamera, en een 12 MP ultragroothoekcamera. Ook gebruikt de Google Pixel 6 Pro de speciaal ontworpen Tensor chip.

€ 650

Winkelen op:

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk