Gerucht: Google is gestopt met Project Ara, nu echt

Gerucht: Google is gestopt met Project Ara, nu echt

Project Ara

Google werkt al tijden aan Project Ara, een systeem waarbij je smartphones kunt gaan voorzien van verschillende modules. Wat ooit begon als een zeer modulaire smartphone, zwakte later al af in een deels modulaire telefoon, waarbij sommige componenten niet meer verwisseld konden worden. Toch bleef de gigant doorwerken aan dit project, maar volgens geruchten zijn nu alle stekkers eruit getrokken.

Google zelf heeft, logischerwijs, nog geen commentaar gegeven op dit gerucht. Het begon allemaal als concept van een Nederlandse ontwerper. Zijn 'Phonebloks'-idee, met Phonebloks groeide binnen Google uit tot product en de eerste 'Project' Ara-smartphone zou dit jaar nog te koop moeten zijn, zo werd eerder gemeld.

Google liet in mei van dit jaar weten nog op zoek te zijn naar ontwikkelaars van verschillende modules en ook werd er een nieuw type verbinding om de modules met elkaar te matchen gepresenteerd, daar waren eerder problemen mee geweest, waardoor het project al was uitgesteld. Volgens persbureau Reuters is het waarschijnlijk dat Google zich achter de schermen nog wel inzet voor de techniek, maar dit niet groots zal gaan aanbieden. Voor nu is het wachten op een reactie van de zoekgigant.

De keuze zou gemaakt zijn om het portfolio van apparatuur van Google te optimaliseren. Eerder vandaag schreven we al dat de aankomende twee smartphones van Google door het leven zullen gaan als Pixel en Pixel XL, een naam die we ook al kennen van een Chromebook en een tablet.

Bron: Reuters

Lees meer over:
Project Ara

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties