Gerucht: Google geeft Google TV niet op, Nexus TV in 2014

Gerucht: Google geeft Google TV niet op, Nexus TV in 2014

Dimitry Vleugel

door Dimitry Vleugel

Laatst geüpdatet

Nexus TV

Het lijkt er op dat Google de strijd om besturingssystemen voor televisies niet opgeeft en volgens de geruchten kunnen we in 2014 een nieuw product verwachten. Men zou werken aan een nieuwe set-top-box die momenteel nog de naam Nexus TV heeft. Met dit apparaat zal het straks mogelijk zijn om bijvoorbeeld diensten als Netflix en Hulu te kijken. Daarnaast zal het ook mogelijk zijn om Androidgames op je televisie te spelen via deze set-top-box.

De geruchten vertellen ons verder dat de bediening van de set-top-box en/of de games via een touchscreen zou verlopen. Daarmee zullen ze waarschijnlijk bedoelen dat je de Nexus TV kunt bedienen via je smartphone of via je tablet. Dat zou wel enorm logisch zijn.
De Nexus TV zou moeten gaan concurreren met onder andere Apple TV en de Roku die soortgelijke functies hebben.

Het is niet de eerste keer dat er over een opvolger van de Google TV gesproken wordt. Afgelopen zomer schreven we al vlak na de lancering van de Chromecast over dit product. Andy Rubin, toen nog baas van Android, zou tijdens een besloten bijeenkomst een prototype hebben laten zien aan een aantal mensen. Omdat deze tijdens deze korte kennismaking al hun twijfels hadden is het project terug naar de tekentafel gestuurd. We hoorden ook geruchten over dat Google de naam 'Google TV' zou laten vallen en over zou gaan op de naam 'Android TV'. Het is goed mogelijk dat de volgende grote Androidversie ondersteuning voor televisies zal bevatten.

Nexus TV

Chromecast

Dit product zou een 'grote broer' kunnen zijn voor de Chromecast. Dit goedkope apparaat geeft je de mogelijkheid diensten als YouTube en Netflix op je televisie te kijken, maar de bediening inclusief het opstarten van de video's gebeurt vanaf je telefoon of tablet. Het streamen gebeurt wel rechtstreeks vanaf het apparaat, dat verloopt niet via je telefoon. We moeten de Nexus TV waarschijnlijk als uitbreiding op dit systeem zien met meer mogelijkheden. Wel is het waarschijnlijk dat de Chromecast-functionaliteit in Android TV gebakken zal zitten, maar kunnen we meer apps en games verwachten en zal het apparaat waarschijnlijk ook zelf afspeelmogelijkheden hebben, in plaats van alleen content te streamen.

Bron: TalkAndroid

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk