Gerucht: Google biedt 5 jaar ondersteuning aan Pixel 6

Gerucht: Google biedt 5 jaar ondersteuning aan Pixel 6

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Het lekt en lekt als het gaat om Google Pixel 6. Zo lijkt het erop dat Pixel 6 kan rekenen op 5 jaar aan ondersteuning. Dat zou gelden voor alle Pixel 6-toestellen.

5 jaar updates voor Pixel 6

Eerder deze week liet Evan Blass al zien hoe Pixel 6 eruit ziet qua renders, maar nu heeft hij weer beet. De bekende lekker kwam op de site van winkelketen Carphone Warehouse een tekst tegen waaruit blijkt dat Pixel 6 en Pixel 6 Pro beide kunnen rekenen op maar liefst 5 jaar aan updates.

Een kleine voetnoot erbij: Google heeft dit gezegd: “Android beveiligingsupdates voor tenminste vijf jaar vanaf wanneer het toestel voor het eerst beschikbaar is in de Google Store in de Verenigde Staten”.

Een flinke sprong vooruit

Kortom, het gaat alleen om beveiligingsupdates. Hoe lang Google Android-updates ondersteunt, is er niet uit op te maken. Bovendien kan deze regel alleen gelden voor de Verenigde Staten, maar we achten de kans groot dat het ook van toepassing is op de rest van de wereld. Sowieso zijn Pixel-telefoons meestal niet beschikbaar in Nederland. De Nederlandse Google-winkel slaat ons over, maar je kunt de toestellen wel bestellen vanuit de Google Store in Duitsland of Frankrijk.

Als het gerucht klopt, dan zou dat een flinke sprong vooruit zijn voor Pixel-smartphones. Eerder werden die slechts drie jaar van updates voorzien. Hopelijk kunnen mensen hierdoor langer doen met hetzelfde toestel, in plaats van dat deze onveilig raakt doordat er geen updates meer voor verschijnen.

Gerelateerde artikelen

Trend onder fabrikanten

Het beloven van een bepaald aantal jaren aan ondersteuning is momenteel een trend onder telefoonmakers. De ene na de andere fabrikant maakt beloftes op het gebied van updatebeleid. Een positieve ontwikkeling, want zo weet je als consument beter waar je aan toe bent.

Hoe lang vind jij dat een fabrikant updates moet leveren? Laat het achter in de reacties hieronder.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk