Gerucht: Android Wear 2.0 wordt uitgerold vanaf 15 oktober

Gerucht: Android Wear 2.0 wordt uitgerold vanaf 15 oktober

Colin Baak

door Colin Baak

Laatst geüpdatet

Android Wear

Huidige smartwatches en andere wearables draaien op de eerste variant van . Wear is een aangepaste versie van Android, speciaal bedoeld voor apparaten die je op je lichaam draagt. Denk daarbij bijvoorbeeld aan smartwatches en fitnesstrackers. De normale versie van Android is daar niet echt geschikt voor, omdat je bij dit soort draagbare apparaten meer beperkingen hebt dan bij een smartphone of tablet: zo heb je een klein scherm en heb je vaak een erg beperkte accuduur. De bediening moet op een kleiner apparaat, dat je bijvoorbeeld om je pols draagt, dus anders. Bij Android Wear is er (in ieder geval voorlopig) voor gekozen om de bediening door middel van sleepbewegingen (swipen) en spraakinvoer te doen.

Android Wear 2.0

Volgens AndroidPolice zal de vernieuwde versie van Wear uitgerold gaan worden vanaf 15 oktober via OTA-updates (Over The Air). Wat er precies aangepast is aan versie 2.0 is nog niet officieel bekend, maar we gaan uit van toevoeging voor GPS en Bluetooth-headset-mogelijkheden. Ook zullen er veel bugs geplet zijn en de website meldt ook dat er nieuwe features te vinden zullen zijn, maar laat zich hier niet expliciet over uit. Eerst wordt er nog een andere update verwacht voor Wear-apparaten die verbeteringen moet brengen aan de navigatiemogelijkheden en stemopdrachten. Google heeft eerder gezegd dit platform vaak updates te geven om zo meer functionaliteit te kunnen bieden.

Of de OTA-update van Android Wear vanaf 15 oktober daadwerkelijk uit zal rollen is nog even afwachten, maar het zou mooi passen bij de al verkrijgbare en de recent gepresenteerde Android Wear-watches.

Bron: AndroidPolice

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk