Gerucht: Android L komt op 1 november

Gerucht: Android L komt op 1 november

Colin Baak

door Colin Baak

Laatst geüpdatet

Android L

De nieuwste variant van het besturingssysteem van Google, Android, zal toch echt binnenkort worden gepresenteerd. In de afgelopen maanden zijn er tientallen geruchten op het internet verschenen over de datum waarop het OS gepresenteerd zal worden, welke apparaten de eerste zullen zijn die uitgeleverd zullen worden met Android L en welke bestaande devices als eerste een Android L-update kunnen verwachten.

Android Authority weet het zeker en zegt dat Android L zijn gezicht zal laten zien op 1 november, maar in welke vorm weet de website nog niet. Het kan gaan om nieuwe apparaten die op de laatste versie van dit besturingssysteem draaien en verkocht gaan worden of huidige Nexus-apparaten die de update krijgen.

De datum is enigszins opmerkelijk te noemen, omdat deze op een zaterdag valt en dat is nou niet in de lijn van eerdere Androidreleases. Android Authority zegt zelf niks over de zaterdag, maar houdt wel een slag om de arm, want 'informatie uit betrouwbare bronnen kan natuurlijk altijd foutief zijn'. Een medewerker van Motorola liet eerder weer weten dat de Android L-update nog in september uitgerold zou gaan worden voor de Moto G. Al met al wordt het de aankomende tijd interessant en spannend oor de Androidliefhebbers, want de release van Android L is nu wel heel dichtbij.

Concept Nexus 9

Nexus 9

Android 4.1 werd op 27 juni 2012 gepresenteerd, terwijl 4.2 op 29 oktober 2012 werd geïntroduceerd. Op 24 juli 2013 werd Android 4.3 Jelly Bean gepresenteerd en de laatste versie van Android, 4.4 KitKat zag op 31 oktober 2013 het levenslicht.

De introductie van een nieuwe versie van het Androidbesturingssysteem gaat nagenoeg altijd gepaard met de introductie van een nieuw Nexus-apparaat en bij Android L zal dit zeker de aankomende Nexus 9 zijn. Eerder meldde Paul O'Brien al dat de aankomende Nexus 9 tablet op 16 oktober gepresenteerd zal gaan worden. Ook gaan er geruchten over de Nexus 6, waarschijnlijk dit jaar gemaakt door Motorola, maar ook dat is vooralsnog afwachten.

Aankondiging in oktober, release in november

Er is natuurlijk nog een derde optie: het kan dat Google half oktober de officiële aankondiging doet van Android L en de nieuwe Nexus-apparaten en dat deze pas vanaf begin november verkrijgbaar zullen zijn. Vooralsnog is het even afwachten tot Google officiële uitnodigingen gaat versturen voor we meer weten.

Bron: AndroidAuthority

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk