'Gelekte slides tonen nieuwe smartphone: de Google Ultra Pixel'

'Gelekte slides tonen nieuwe smartphone: de Google Ultra Pixel'

Ruud Caris

door Ruud Caris

Laatst geüpdatet

'Ultra Pixel'

In een aantal gelekte slides zien we de Ultra Pixel voorbij komen, inclusief naam en foto's. Opvallend is wel het feit dat het woord Pixel in deze slides niet met een hoofdletter geschreven is, terwijl Google daar juist heel consistent in is. Dit betreft een ongeverifieerde bron, ook al lijkt het echt een 'spy-shot', het kan natuurlijk altijd dat iemand de pers probeert te misleiden.

Op de foto zien we dunne bezels, zoals we verwacht hadden bij de Google Pixel 2 XL. Het kan goed zijn dat het gaat om het toestel dat we kenden onder de naam Google Pixel 2 XL, maar dan met een nieuwe naam. Dit toestel, dat door LG gemaakt wordt, is pas later in het jaar aan de mogelijke line-up van Google toegevoegd en gedacht werd dat het toestel grote Pixel 2-variant (Pixel 2 XL) ontwikkeld door HTC zou vervangen. Nu zijn er drie scenario's denkbaar. Ten eerste zou deze 'gelekte' Ultra Pixel nep kunnen zijn. Ten tweede zou het kunnen dat deze naast de Google Pixel 2 gelanceerd wordt, ter vervanging van de Pixel 2 XL. De derde mogelijkheid is dat het toestel naast de Google Pixel 2 en 'traditionelere' Pixel 2 XL gelanceerd wordt. Die laatste mogelijkheid lijkt echter onwaarschijnlijk, aangezien we de afgelopen maanden geen nieuwe geruchten over dit toestel gezien hebben.

De naam Ultra Pixel komt je wellicht bekend voor, deze marketingterm gebruikte HTC een aantal jaren geleden voor zijn camera's, hetgeen nooit echte en succes is geworden. Mocht Google het nieuwe toestel de 'Ultra Pixel' noemen, zou dat wel een bijzondere keuze zijn, vooral als we kijken naar de voorgeschiedenis van de naam.

Concurrent voor de iPhone X?

Er zijn ook mensen die denken dat dit een concurrent voor de iPhone X moet worden. Vandaar de iets andere branding en alhoewel het niet in de slides te zien is, zou dit toestel een dubbele camera bevatten. Dit kennen we natuurlijk van de iPhone X, die de laatste tijd veel media-aandacht heeft gehad.

Hoe dan ook, we gaan op 4 oktober een aantal nieuwe devices zijn. De Google Pixel 2, Google Pixel 2 XL en wellicht nog een nieuw, ander device, de Ultra Pixel? Wij zijn in ieder geval benieuwd en nemen dit nieuws, of in ieder geval de naam, met een korreltje zout.

Via: Android Police

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk