Geld verdienen met je oude telefoon kan vanaf nu via KPN

Geld verdienen met je oude telefoon kan vanaf nu via KPN

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

KPN gaat klanten betalen wanneer ze hun oude telefoon inleveren. Via de KPN-website kan je een waardebepaling opvragen en telefoons worden refurbished aangeboden, of onderdelen worden gerecycled. KPN werkt ervoor samen met het bedrijf Recommerce.

Oude telefoon bij KPN

Klanten van KPN die nog een oude telefoon hebben liggen, kunnen voortaan via de website van de provider controleren hoeveel hun toestel nog kan opleveren. Eerder kon dat al via de winkel, maar nu kan je een telefoon volledig online inruilen en je krijgt een bedrag op je rekening gestort, afhankelijk van de resterende waarde.

Via de KPN-website verwijst de telecomaanbieder je door naar partner Recommerce. Je vult het model in en daarna krijg je vragen over de staat van je telefoon. Uiteindelijk krijg je ook een berekening zien van het bedrag dat Recommerce je betaalt. Je kan dan beslissen om je smartphone vervolgens op te sturen en daarna gebeurt de definitieve waardebepaling. Als je akkoord bent krijg je dat bedrag teruggestort, en anders krijg jij je telefoon terug.

Refurbished steeds populairder

Je oude telefoon wordt door Recommerce als refurbished verkocht, dat wil zeggen dat medewerkers waar nodig onderdelen vervangen zodat de telefoon opnieuw kan worden aangeboden. Wereldwijd zit de verkoop van refurbished smartphones sinds vorig jaar in de lift, dat blijkt uit een onderzoek. Recent legden we je uit waar je op moet letten als je een refurbishd telefoon overweegt. Als je oude telefoon niet meer geschikt is voor verkoop, dan gaat Recommerce de onderdelen recyclen.

Gerelateerde artikelen

KPN wil klanten naar eigen zeggen zijn klanten stimuleren om gebruikte telefoons een duurzame toekomst te geven. De telecomprovider heeft voor zichzelf als doel gesteld om in 2025 nagenoeg volledig circulair te zijn. Zo introduceerde KPN de ecosim, gemaakt van gebruikte koelkasten. Wil je meer weten over telefoons repareren en duurzame keuzes maken met tech? Lees dan de artikelen van onze themaweek over Telefoons en duurzaamheid.

De populairste artikelen over duurzaamheid

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk