Je gegevens kunnen worden onderschept bij vervanging scherm smartphone

Je gegevens kunnen worden onderschept bij vervanging scherm smartphone

Scherm laten vervangen? Niet zo snel...

Je scherm laten vervangen is één van de meest voorkomende reparaties bij een smartphone. Omdat schermen van glas zijn, barsten ze nou eenmaal snel als je ze per ongeluk op de grond vallen. Je scherm laten vervangen is natuurlijk logisch, omdat je niet je vingers wilt snijden aan de barsten of omdat het er niet mooi uitziet.

Onderzoekers van de universiteit van Israël hebben nu ontdekt dat een vervangend scherm van een derde partij met het grootste gemak een kwaadaardige chip kan bevatten. Met een dergelijke chip kan verschillende data van je smartphone gestolen worden. De onderzoekers noemen het registeren en opslaan van wat je typt, het maken van foto's en deze via de mail versturen, het installeren van apps, en de gebruiker naar phishing-sites door te sturen. Bij een tweede aanval lukte het om gebruik te maken van kwetsbaarheden in de kernel van het apparaat.

In een onderzoekspaper laten de onderzoekers zien hoe je een kwaadaardige chip verwerkt in een vervangend scherm, en deze op de smartphone zet. Dit is gedaan met de Huawei Nexus 6P en de LG G Pad 7.0, een oude tablet uit 2014 van LG. Ook claimen de onderzoekers dat de kwaadaardige schermen identiek aan de originele zijn, waardoor zelfs ervaren mensen het verschil niet kunnen zien. Bovendien is het proces zonder bestanden op de telefoon te zetten uit te voeren, waardoor het lastig te voorkomen is.

Dit type aanval heet een 'chip-in-the-middle'-scenario. Dit is mogelijk gemaakt door met een föhn de chip voor de besturing van het touchscreen los te maken, en vervolgens een koperen draad op het platform te solderen. Het resultaat zie je hierboven. Deze constructie valt natuurlijk op, maar de onderzoekers zeggen dat er met een beetje moeite de smartphone gewoon dicht kan worden gemaakt, en je niks meer ziet. Niet alleen Android-apparaten zijn kwetsbaar, maar ook iPhones kunnen slachtoffer zijn van een degelijke aanval. Kortom, laat je scherm bij een betrouwbare partij repareren!

Bron: Yossi Oren

Lees meer over:
Security

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties