Geeksphone onthult specificaties dual boot-toestel

Geeksphone onthult specificaties dual boot-toestel

Tom Enthoven

door Tom Enthoven

Laatst geüpdatet

Twee weken geleden lekten er al foto's uit van de Revolution, die wel min of meer aangekondigd was. Dit toestel moet een nieuwe poging voorstellen van Mozilla om het eigen Firefox-besturingssysteem definitief van de grond te krijgen. Vandaag heeft Geeksphone de de sluier nog iets verder opgetrokken en werden enkele specificaties van het toestel op de website geplaatst.

Boot2wie?

De Revolution zal primair op Android draaien, met de mogelijkheid om via MultiOS over te schakelen naar het Boot2Gecko-besturingssyteem. Boot2Gecko, zegt U? Jazeker, onafhankelijke fabrikanten mogen vanwege licenties de naam Firefox officieel niet voeren en dus is dit euvel simpel door Geeksphone omzeild door een andere naam aan het besturingssysteem gehangen: Boot2Gecko dus. Overigens zullen gebruikers niet vastzitten aan Firefox OS want er is ook de mogelijkheid om een andere ROM te flashen, mocht het besturingssysteem van Mozilla niet goed bevallen.

Specificaties

De Geeksphone Revolution zal verschijnen met een 4.7-inch IPS-scherm waarvan de resolutie nog niet bekend is. Een 1.6GHz dual-core Intel Atom Z2560-chipset moet het toestel gaan aandrijven, samen met 1GB aan werkgeheugen en 4GB interne opslag. Het toestel heeft een microSD-kaartlezer voor extra opslag, een 8 megapixel-camera aan de achterzijde en een 2 megapixel-exemplaar aan de voorkant.

Geen high-end toestel dus maar de Revolution zal in ieder geval krachtig genoeg zijn om Firefox OS eindelijk eens in optima forma te kunnen gebruiken. Eerdere pogingen om Firefox OS op mobiele toestellen te lanceren, strandden wegens tegenvallende hardware.

Beschikbaarheid

De Revolution werd eigenlijk al aan het einde van deze maand verwacht maar blijkbaar heeft Geeksphone toch wat meer tijd nodig. Een datum voor de lancering is er nog niet maar geïnteresseerden kunnen zich wel al inschrijven op een mailing list voor de officiële lancering van het toestel. Ook een prijsindicatie is er nog niet maar gezien de bescheiden specificaties zal het prijskaartje vermoedelijk ook mild zijn.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk