Geeksphone maakt dual boot-toestel met Android en Firefox OS

Geeksphone maakt dual boot-toestel met Android en Firefox OS

Tom Enthoven

door Tom Enthoven

Laatst geüpdatet

Geeksphone

Geeksphone doet de afgelopen dagen stof opwaaien. Gisteren meldden we dat het Spaanse bedrijf in samenwerking met Silent Circle de privacybeschermende Blackphone gaat produceren. Vandaag is Geeksphone opnieuw onderwerp van gesprek en opnieuw is er sprake van een soort samenwerking. Volgens verschillende bronnen werkt Geeksphone namelijk aan een dual boot-smartphone die naast Android ook Firefox OS kan draaien.

Firefox OS

Firefox OS is een product van Mozilla, dat ook achter de populaire Firefox-browsers zit. Toen Mozilla enige tijd geleden Firefox OS aankondigde, zal er ongetwijfeld wat schrik zijn geweest bij Google. Dit kon wel eens de nieuwe grote speler worden op het gebied van open source besturingssystemen. Inmiddels is gebleken dat dit allemaal wel meevalt en dat Firefox OS maar moeizaam een plekje kan vinden op de mobiele markt. De ZTE Open was het eerste toestel dat op dit besturingssysteem draait maar hierover valt weinig positiefs te melden. Toegegeven, de ZTE Open is in principe een telefoon voor ontwikkelaars, maar dat was de G1 van Google ook en die werd toch een stuk enthousiaster ontvangen.

Revolution

De Revolution van Geeksphone moet misschien wel een beetje verandering brengen in het imago van Firefox OS want de telefoon beschikt in ieder geval over betere hardware dan de ZTE. Zo beschikt het toestel over een 4,7 inch QHD-scherm met een resolutie van 960 x 540 pixels. De chipset is van Intel, in dit geval de Intel Atom Z2560 dual-core die op 1,6 GHz klokt. Over de versie van Android die op de Revolution zal gaan draaien is nog niets bekend. Het lijkt erop dat Mozilla smartphonegebruikers langzaamaan echt kennis wil gaan laten maken met Firefox OS.

Beschikbaarheid

De Revolution moet volgens Geeksphone vanaf het einde van deze maand al in productie gaan. Over de prijs is nog niets bekend maar gezien de specificaties zal dit toestel niet al te duur uitvallen. Wij zijn wel benieuwd naar Firefox OS en de vergelijking met Android. Hoe denken jullie over een telefoon met beide besturingssystemen aan boord?

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk