Gecertificeerde Androidsmartphones krijgen Google Play Protect-logo op verpakking

Gecertificeerde Androidsmartphones krijgen Google Play Protect-logo op verpakking

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Google Play Protect

Google Play Protect is de ingebouwde malwarescanner van Android, die sinds een paar maanden breder beschikbaar is voor Androidtoestellen. In feite is het een verzamelnaam voor een aantal bekende beveiligingsopties die Android-apparaten veiliger maken, waaronder de ingebouwde malwarescanner 'Apps verifiëren' of 'Verify apps'. Deze nieuwe naam voor veelal bestaande opties moet het duidelijker maken voor gebruikers dat Androidapparaten wel degelijk standaard beveiligd worden door middel van een malwarescanner.

Er zijn twee soorten Androidtoestellen in de wereld, degene met de Play Store en andere Google-apps voorgeïnstalleerd, en degene die deze apps niet hebben. Google werkt samen met smartphonefabrikanten om hun smartphones gecertificeerd te krijgen, zodat gebruikers een goede Android-ervaring krijgen. De door Google gecertificeerde apparaten profiteren ook van Google Play Protect.

Google adviseert dan ook om bij aanschaf van een nieuwe Androidapparaat, te controleren of het een gecertificeerd toestel is. Dat is nu ook te zien aan het Google Play Protect-logo op de doos. Uiteraard zijn de bekende merken als LG, Samsung en HTC al voorzien van goedkeuring door Google. Voor ons zal dit voornamelijk van toepassing zijn op toestellen die worden geïmporteerd of in het buitenland worden aangeschaft, en niet bekend zijn in onze contreien. Denk aan de merken Micromax en Navon.

Een controleslag kun je maken door deze lijst met partners door te nemen. Verder kun je zelf bij de fabrikant vragen of Google-apps en de Play Store aanwezig zijn, of op de verpakking kijken naar het groene Google Play Protect-logo. Met een gecertificeerd Androidtoestel ben je in ieder geval verzekerd van een toestel dat regelmatig gecontroleerd wordt op beveiligingsproblemen en kwaadwillende apps.

Via: Google India

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk