Binnenkort gebruikersprofielen op Android-smartphones

Binnenkort gebruikersprofielen op Android-smartphones

Colin Baak

door Colin Baak

Laatst geüpdatet

Meerdere gebruikersprofielen

Inmiddels is het op tablets die draaien op Android 4.2 of hoger al mogelijk om meerdere gebruikersprofielen in te stellen. Voordeel hiervan is dat elke gebruiker zijn eigen omgeving kan maken, met eigen achtergronden, eigen widgets en geïnstalleerde apps en games. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn in een bedrijfsomgeving, waarbij een apparaat wordt gebruikt door verschillende mensen met andere taken en benodigde apps.

Meerdere gebruikersaccounts op één Androidtablet
Ook worden op tablets die in een gezin gebruikt worden vaak meerdere profielen ingesteld, bijvoorbeeld één voor de ouders met de applicaties zoals e-mail en internetbankieren en één voor de kinderen met een andere wallpaper en wat leuke spelletjes. Vanaf Android 4.3 is het ook mogelijk om zogenaamde beperkte profielen aan te maken, waarbij er bijvoorbeeld in te stellen is dat bepaalde gebruikers geen aankopen kunnen doen in de Play Store.

Het instellen van meerdere profielen is nog niet mogelijk op telefoons die draaien op Android, maar daar gaat verandering in komen. Op een vraag in de Google bugtracker wanneer dit ook mogelijk zou zijn voor smartphones heeft een Google-medewerker bevestigd dat 'deze feature inmiddels geïmplementeerd is en en deel zal zijn van de aankomende Android-build', waarschijnlijk Android L.

Wat ons betreft een mooie toevoeging, aangezien smartphones ook vaak eventjes worden geleend door één van de kinderen om wat foto's te maken, te bekijken of een spelletje te spelen. Als dat dan kan in een eigen aangemaakte en simpele omgeving zou dat natuurlijk erg fijn zijn.

Bron: Google bugtracker

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk