Waarom veranderen smartphone-gebruikers van besturingssysteem?

Waarom veranderen smartphone-gebruikers van besturingssysteem?

Gebruikerservaring

PC Magazine vroeg aan 2,500 Amerikaanse consumenten waarom ze van besturingssysteem wisselden. In hun onderzoek was 54 procent gebruiker van iOS en de overige van Android. 27 procent bezat een Samsung-telefoon. Opmerkelijk is dat 71 procent van de ondervraagden bij zijn besturingssysteem is gebleven. Daarnaast maakte 18 procent de overstap van Android naar iOS en slechts 11 procent in de omgekeerde richting.

Als we gaan kijken naar de reden voor een overstap van Android naar iOS zegt 47 procent dat de gebruikerservaring beter is op het Apple-besturingssysteem. Dat was ook de grootste reden van overstap voor iOS-gebruikers die naar Android overstapten met een stempercentage van 30 procent.

PC Magazine onderzoek iOS Android

Prijs

Een andere belangrijke reden om van iOS naar Android te gaan de prijs van de toestellen. 29 procent van de Apple-gebruikers die naar Android is geswitcht, deed dat omdat de prijzen van toestellen beter zijn. In de omgekeerde weg beweerde slechts 11 procent dat de prijzen van iOS-apparaten interessanter waren.

iPhone 8

De minst belangrijke concrete reden voor een overstap bleek updates te zijn. Slechts zes procent van de Android-gebruikers kocht een iOS-toestel omdat ze vonden dat Apple sneller updates doorvoert. Voor iOS-gebruikers die naar Android overstappen, deed slechts één procent dat omwille van snellere updates.

Features

De tweede belangrijkste reden voor Android-gebruikers om naar het bedrijf van Tim Cook te kijken, is omdat ze betere features voor hun toestel verwachten. Denk aan zaken als de camera of het design van de telefoon. Precies een kwart van de overstappers naar iOS deed het omwille van de features, tegenover 24 procent van de gebruikers die naar Android overschakelt. De tweede belangrijkste reden voor iOS-gebruikers om naar Android over te schakelen blijft dus bij voorsprong de prijs.

Wat zijn volgens jou de belangrijkste troeven van beide besturingssystemen en welke redenen zouden jou kunnen overtuigen om de overstap te wagen?

Afbeelding van vermoedelijke Samsung Galaxy S9

Via: PC Magazine

Lees meer over:
Algemeen nieuws

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer