Garmin kondigt Fenix 7 Pro-serie aan, nieuwe smartwatches met zonne-energie

Garmin kondigt Fenix 7 Pro-serie aan, nieuwe smartwatches met zonne-energie

Jelle Passchier

door Jelle Passchier

Garmin heeft zojuist de Fenix 7 Pro-serie officieel aangekondigd. De smartwatch - die te verkrijgen is in drie maten - kan worden opgeladen met zonne-energie en gaat mede hierdoor weken mee, volgens Garmin. Wat heeft het slimme horloge allemaal nog meer te bieden?

Garmin Fenix 7 Pro

Voor de kenners, de Garmin Fenix 7-serie bestond al eerder, het merk voegt hier nu echter een Pro-versie aan toe. De Pro-versie beschikt onder andere over een ingebouwde LED-zaklamp met variabele intensiteit en stroboscoop. Daarnaast beschikt de Pro-versie over een GEN 5-hartslagsensor met verbeterde sensoren waarmee je een nog beter inzicht kunt krijgen in hoe je lichaam en hart reageren of hebben gereageerd, op bepaalde activiteiten en/of traingen.

Het horloge krijgt ook nieuwe modi zoals 'Endurance score' en 'Hill-score'. Met eerst genoemde kun je zien hoe je prestaties zich ontwikkelen tijdens langdurige inspanningen, met laatst genoemde kun je meten hoe goed je prestaties zijn bij het bergopwaarts rennen. Hiervoor meet het horloge je uithoudingsvermogen en hardloopkracht op lange en steile beklimmingen.

Garmin kondigt Fenix 7 Pro-serie aan, nieuwe smartwatches met zonne-energie

Lang doorgaan op zonne-energie

Volgens Garmin kan het horloge bovendien tot 37 dagen meegaan op één enkele acculading. Daarnaast kan het horloge worden opgeladen door middel van zonne-energie, waardoor deze nog een extra 'batterijboost' zou kunnen krijgen. Je kunt tot 37 dagen met het horloge doen als je deze in smartwatchmodus gebruikt met opladen op zonne-energie van drie uur in direct zonlicht. Met GPS aan tot 122 uur. De kleinere 47 mm variant kan tot 22 dagen mee, en tot 73 uur in GPS modus. De kleinste 41 mm kan tot 14 dagen mee, met GPS aan tot 46 uur.

Meerdere sport-apps en overige functies

Er zijn meerdere sport-apps voor de Fenix 7 Pro beschikbaar. Volgens Garmin zijn de trainingstools hierbij verbeterd. Je kunt verder elke ochtend een zogenoemde 'Training Readiness score' ontvangen. Deze vertelt je of het een goede dag is om actief te zijn, of dat je juist even beter rustig aan kunt doen. Ook kun je verschillende rapporten ontvangen die je meer vertellen over onder andere je slaap, stressniveau, hartslag, herstel en algehele gezondheid.

Het horloge beschikt verder over een GPS- hartslag- en Pulse OX sensor welke de zuurstofsaturatie in je bloed kan meten. Ook een barometer, hoogtemeter en 3-assig elektronisch kompas zijn op het horloge te vinden. Naast al deze sport- en gezondheidsfuncties kun je ook muziek via Spotify of Deezer op het horloge beluisteren als ook meldingen ontvangen en contactloos betalen via Garmin Pay. Meer over het horloge vind je op de website van Garmin.

Gerelateerde artikelen

Prijs en beschikbaarheid

Er komen drie verschillende modellen van de Garmin Fenix 7 Pro op de markt. Te weten een 42, 47 en 51 mm variant. Elke variant krijgt daarbij een optie voor standaard- of saffierglas. Als je saffierglas kiest, komt er steeds 100 tot 200 boven de prijs van het standaard glas model. De adviesprijs begint bij 849,99 euro, de prijs kan oplopen tot en met 1049,99 euro. Op de website van Garmin kun je het horloge op dit moment al aanschaffen.

Garmin kondigt Fenix 7 Pro-serie aan, nieuwe smartwatches met zonne-energie

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk