Gaming-smartphone Xiaomi Black Shark onthuld: een keer wat anders

Gaming-smartphone Xiaomi Black Shark onthuld: een keer wat anders

Xiaomi Black Shark

Gaming smartphones in zijn een relatief nieuw fenomeen. Ja, er zijn vroeger wel wat gaming smartphones geweest maar deze zijn nooit een groot succes geweest. Met de Razer Phone werd de eerste hedendaagse gaming smartphone gelanceerd.

Deze smartphone had een 120 Hz scherm voor een vloeiende ervaring en voor een smartphone erg goede speakers. De Razer Phone is ondertussen ook officieel in Nederland beschikbaar.

Nu wordt er een tweede deel aan het gaming-smartphones hoofdstuk toegevoegd. Xiaomi heeft namelijk de Black Shark onthuld, waarvan we al eerder een teaser zagen. Als je een beetje thuis bent in de gaming-wereld dan zie je meteen dat de groene accenten hier prima passen. De bijzonder vormgegeven achterkant is gemaakt om goed in de hand te liggen zonder het Wi-Fi / telefoonsignaal te verzwakken.

Laten we de specificaties vooral ook niet vergeten, iets dat natuurlijk erg belangrijk is voor gamers. Er is een Snapdragon 845 aanwezig samen met 6 of 8GB werkgeheugen. Ook is er maximaal 128GB opslag aanwezig, net als een goedkopere versie met 64GB. Een 'vloeibaar koelingssysteem' zorgt ervoor dat tijdens het gamen de temperatuur wel 8 graden lager kan liggen dan normaal, aldus Xiaomi.

Om lang games te kunnen spelen is de Black Shark met een 4.000 mAh accu uitgerust. Een 3.5 mm hoofdtelefoonaansluiting ontbreekt dan wel weer, net als MicroSD-uitbreiding. Bij de Black Shark is net als bij de Razer Phone een 120 Hz scherm aanwezig. Dit is een 5.99 inch exemplaar met een 18:9 verhouding. De resolutie is 2160 x 1080 en de maximale helderheid ligt op 550 nits.

Een leuke toevoeging is een speciale joystick. Deze kan apart worden aangeschaft en is bedoeld om een aantal games mee te besturen. Welke dit zijn is nog niet bekend. Ook is er een speciale Shark-knop aanwezig aan de zijkant. Deze knop laat je in een speciale game-omgeving komen waarin je door een carrousel van games kan scrollen. De interface van de Black Shark heet Joy UI. Hiermee is bijvoorbeeld mogelijk om over de vingerafdrukscanner te vegen om menu's in games tevoorschijn te halen. Meer informatie kan je op de officiële site van Blackshark lezen.

Beschikbaarheid Black Shark

De Xiaomi Black Shark is vanaf 20 april in China verkrijgbaar. Xiaomi levert in China geen Google-services mee zoals de Google Play Store. Er is daarom nog geen informatie over beschikbaarheid van het toestel buiten China. De prijzen liggen op omgerekend 480 dollar voor het instapmodel en 560 dollar voor het 8GB/128GB model. Wat vind jij van het excentrieke uiterlijk van de Black Shark?

Lees meer over:
Xiaomi

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties