Gebruikers klagen over Samsung Galaxy Watch 6-bandjes die zomaar loslaten

Gebruikers klagen over Samsung Galaxy Watch 6-bandjes die zomaar loslaten

Laura Jenny

door Laura Jenny

Mensen met een Samsung Galaxy Watch 6 zijn niet zo blij. Ze merken dat het bandje van hun Galaxy Watch 6 zomaar loslaat. Dat is zonde, want Samsung probeert nu voor het eerst iets anders, namelijk een nieuw mechanisme.

Galaxy Watch 6-bandjes

Het suffe is dat het mechanisme zelf geen problemen geeft, het is hoe de bandjes vastzitten aan het horloge zelf waar het misgaat. Het maakt gebruik van 20 mm-pinnetjes die op zich vrij normaal zijn in horloges. Echter is er nu geen klein trekkertje dat je terug moet trekken om het bandje los te maken: er is een klein knopje gemaakt dat de pinnen van beide kanten terugtrekt.

Klinkt goed, maar in de praktijk blijkt het mechanisme teleur te stellen. Op Reddit melden mensen dat het knopje toch iets te snel wordt ingedrukt door bijvoorbeeld je polsbotjes. In de onderstaande video zie je hoe dat in zijn werk gaat:

Oplossing voor je Samsung-horloge

Het lijkt er niet op dat je er veel aan kunt doen om het euvel te voorkomen. De mensen die problemen melden, gebruiken het horloge vrij normaal, geven ze aan. Het kan samenhangen met hoe strak je je bandje doet: hoe strakker, hoe meer druk en hoe sneller een knopje dus wordt ingedrukt, maar het is niet gezegd dat het dan niet zou voorkomen als je het horloge wat losser draagt. En dan nog: het moet gewoon niet gebeuren: dit zal Samsung ook niet willen.

Gerelateerde artikelen

Het is nog onbekend of Samsung hiervan op de hoogte is en of het er iets aan gaat doen. Vooralsnog kan het helpen om een ander bandje aan te schaffen, misschien van een derde partij, of dus proberen je horloge wat losser te dragen. Hopelijk helpt het, mocht je problemen ervaren.

Heb jij een Samsung Galaxy Watch 6 en ben je blij met het mechanisme? Laat het nu achter in de reacties bij dit artikel.

Samsung Galaxy Watch 6 kopen
Samsung Galaxy Watch 6 kopen
Samsung Galaxy Watch 6 kopen

Samsung Galaxy Watch 6 kopen

De Galaxy Watch 6-reeks biedt complete gezondheidsopties en krachtige prestaties in een verfijnd en gestroomlijnd ontwerp - met een dunnere omlijsting, een groter en levendiger scherm en een interactievere gebruikersinterface 3 .

Vanaf 319 euro

Winkelen op:

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk