Galaxy Watch 5 krijgt functie om menstruatiecyclus tijdens slaap te volgen

Galaxy Watch 5 krijgt functie om menstruatiecyclus tijdens slaap te volgen

Jelle Passchier

door Jelle Passchier

Laatst geüpdatet

De smartwatches uit de Galaxy Watch 5-serie van Samsung krijgen de nieuwe functie waarmee vrouwen hun menstruatiecyclus (nog) beter kunnen tracken. Dit gaat op basis van huidtemperatuur gebaseerde cyclustracking. De functie wordt vanaf vandaag uitgerold in een update.

Beter inzicht in je menstruatie

De Samsung Galaxy Watch 5-reeks krijgt een nieuwe functie waarin je lichaamstemperatuur en menstruatiecyclus nog beter te monitoren is. Via een update krijgen gebruikers namelijk de beschikking over de functie Cycle Tracking.

Samsung gaf overigens al eerder aan te werken aan Cycle Tracking en vanaf vandaag kunnen eigenaren van de Galaxy Watch 5 ermee aan de slag. In een persbericht meldt de Zuid-Koreaanse fabrikant onder andere het volgende:

''Onze holistische kijk op welzijn ligt aan de basis van onze innovaties op het gebied van sensoren en dat levert onze gebruikers een gedetailleerd inzicht in hun gezondheid op. De nieuwe infrarood-temperatuursensor op de Galaxy Watch 5 breidt ons gezondheidsaanbod verder uit met makkelijke manieren om je persoonlijke gezondheid te volgen en te beoordelen.''

Gerelateerde artikelen

Zo werkt het

Eigenaren van de Galaxy Watch 5 (Pro) krijgen dus de beschikking over een nieuwe functie voor Cycle Tracking, wat staat voor cyclustracking. Hiermee kun je veranderingen van je huidtemperatuur gedurende je slaap op je pols volgen. Hiervoor wordt de temperatuursensor - die gebruik maakt van infraroodtechnologie - op de horloges gebruikt.

Je lichaamstemperatuur varieert namelijk voor, tijdens en na de gehele cyclus. Zo stijgt de temperatuur net na de eisprong en tijdens de menstruatie zal dit weer gaan zakken. Aan de hand van deze gegevens en metingen worden de dagen waarop je waarschijnlijk je ovulatie, vruchtbare periode en menstruatie gaat krijgen in een grafiek getoond. Het horloge zal je ook tips geven. Denk hierbij aan speciale trainingen die premenstruele bekkenpijn moet voorkomen en/of verlichten én dagen opgeven waarop je het beste rust kunt nemen.

Zo zet je de functie aan

Om de functie aan te zetten ga je naar de optie Cycle Tracking in de Samsung Health-app. Hier kun je je cyclusinformatie toevoegen aan de agenda en de optie Predict period with skin temp inschakelen. Volgens Samsung worden alle gegevens op je horloge zelf opgeslagen, versleuteld en met niemand gedeeld.

Beschikbaarheid

De nieuwe functies worden vanaf vandaag uitgerold naar de Galaxy Watch 5-serie. Het gaat dus om de ‘gewone’ Galaxy Watch 5 en de Galaxy Watch 5 Pro.

Samsung Galaxy Watch 5 kopen
Samsung Galaxy Watch 5 kopen
Samsung Galaxy Watch 5 kopen

Samsung Galaxy Watch 5 kopen

De Galaxy Watch 5 blinkt uit met keuze uit verschillende fitness- en gezondheidsfuncties. De smartwatch biedt een compleet pakket, dat ook na je workout – dus als je rust en herstelt - bijdraagt aan een betere gezondheid.

Vanaf 299 euro

Winkelen op:

Samsung Galaxy Watch 5 Pro kopen
Samsung Galaxy Watch 5 Pro kopen
Samsung Galaxy Watch 5 Pro kopen

Samsung Galaxy Watch 5 Pro kopen

De Galaxy Watch 5 Pro is Samsungs meest premium smartwatch met meer functies dan ooit. Het slimme horloge komt met veel extra functies en een extra stevig en stijlvol design.

Vanaf 469 euro

Winkelen op:

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk