'Galaxy S7 komt in twee varianten en krijgt 4K-resolutie'

'Galaxy S7 komt in twee varianten en krijgt 4K-resolutie'

Colin Baak

door Colin Baak

Laatst geüpdatet

Samsung Galaxy S7

De Galaxy S6-reeks is gepresenteerd en bestaat uit twee modellen, maar daarnaast heeft Samsung dit jaar ook nog de Note 5 en S6 Edge+ uitgebracht. Of we later dit jaar een Galaxy S7-serie gaan zien is nog de vraag, maar geruchten over de komst van deze toestellen zijn weer opgedoken.

Er wordt gesproken over de komst van twee apparaten in de S7-serie, waarbij de schermdiagonaal zal verschillen. De kleinste versie zal beschikken over een 5,2 inch display, terwijl de grotere variant uitgerust wordt met een 5,8 inch-scherm aldus deze informatie. Bij de S6 Edge en S6 Edge+ zien we ook een verschil van 0,6 inch, alleen zijn die schermen beide 0,1 inch kleiner.

Ook wordt er gesteld dat de resolutie van de Galaxy S7 3840x2160 pixels zal worden oftewel 4K. De huidige generatie Samsung-devices is uitgerust met een 2K-resolutie wat neerkomt op 2560x1440 pixels. Of alleen de grootste variant deze resolutie zal krijgen of beide varianten is uiteraard nog de vraag. Als het 5,2 inch model deze resolutie aan boord krijgt zal de pixeldichtheid neerkomen op 847, wat weer een stukje hoger is dan de huidige Sony Xperia Z5 Premium met 5,5 inch scherm. Er zou 4GB werkgeheugen in de toestellen aanwezig zijn, terwijl we eerder vandaag nog schreven dat Samsung de massaproductie van 6GB-modules was gestart 'die aanwezig zouden zijn in aankomende vlaggenschepen', dus ook hierbij kunnen we wat vraagtekens zetten.

Lees ook: Samsung start massaproductie 6GB-geheugenmodules voor mobiele apparatuur

Qua processor wordt er in het geruchtencircuit gesproken over de aanwezigheid van de Snapdragon 820-chipset van Qualcomm. Deze processor bevat vier rekenkernen, maar zou ondanks dit aantal betere prestaties leveren dan de Snapdragon 810 die acht rekenkernen aan boord heeft.

Eind 2015

Eerder dit jaar lazen we ook al geruchten over een release van nieuwe toestellen eind 2015, om zo de concurrentie aan te gaan met producten van concurrenten. Apple presenteert bijvoorbeeld vanavond de nieuwe iPhone 6S-serie, de Xperia Z5-serie van Sony komt binnenkort op de markt en ook LG gaat nog een high-end device uitbrengen dit jaar. Ook deze bronnen noemen nogmaals dat de release dit jaar zal plaatsvinden, maar ook hierbij nemen we een korreltje zout, want dat lijkt allemaal wel heel erg dicht op de release van de S6-serie te liggen. Tevens weten we inmiddels dat de eerste toestellen met de Snapdragon 820-chipset pas in 2016 verwacht worden.

Bron: AsiaToday via GforGames

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk